Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Με 21 βραβεία το κωμικό δράμα της ερχόμενης Δευτέρας



Μια δραματική κωμωδία και συγχρόνως ένα κωμικό δράμα, με σαρκαστικά διεισδυτική και κινηματογραφικά ευρηματική ματιά στη σύγχρονη Ινδία. Αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά εξαιρετική ταινία της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων που προβάλλεται τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στον μύλο Ματσόπουλου. Από έναν πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη που σάρωσε τα βραβεία στα διεθνή φεστιβάλ, μαθαίνουμε μικρές και μεγάλες χαρές και λύπες σε μια χώρα τόσο άγνωστη όσο και γεμάτη από μυστήριο.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένας νεαρός δικηγόρος, μια παντρεμένη εισαγγελέας και ένας μεσήλικας δικαστής συναντιούνται επανειλημμένα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου, σε μια σειρά συνεδριάσεων, εκδικάζεται η υπόθεση ενός ηλικιωμένου τραγουδοποιού ο οποίος κατηγορείται ότι με ένα επαναστατικό τραγούδι του παρακίνησε έναν εργάτη στην αυτοκτονία.

ΚΡΙΤΙΚΗ
Χωρίς φωνές και υστερίες, η Ινδία του Δικαστηρίου απέχει από τα κλισέ του μελό πάθους και της ακραίας ανέχειας που ενδεχομένως αναπαράγεται και στο δικό μας μυαλό από τις περιορισμένες προσλαμβάνουσες που έχουμε. Με κοινωνιολογική, και όχι εθνογραφική προσέγγιση, ο Ταμάν προσπαθεί να πάρει μια δίκαιη απόσταση και από τους τρεις πρωταγωνιστές, όσο κι αν μια μικρή συμπάθεια προς τον φιλελεύθερο δικηγόρο του ξεφεύγει στο ζύγι.
Το αιχμηρό πολιτικό θέμα της ταινίας διαπερνά, σ' όλη της διάρκειά της, ένα λεπτό χιούμορ απόλυτα ανεπιτήδευτο, μια και βγαίνει κυρίως από τον παραλογισμό των ίδιων των καταστάσεων που παρακολουθεί η ταινία. Ενα θαρραλέο πρώτο βήμα από τον Ταμάν, μια ξεχωριστή ταινία που στον πρόθυμο θεατή εύκολα γίνεται δεύτερη φύση.
Info
 

  • Τίτλος: Court (Το Δικαστήριο)
  • Σκηνοθεσία: Τσαϊτάνια Ταμάν
  • Σενάριο: Τσαϊτάνια Ταμάν
  • Πρωταγωνιστούν: Ούσα Μπανέ, Γκιτάντζαλι Κουλκάρνι, Βίρα Σατιντάρ, Βιβέκ Γκομπέρ, Πραντίπ Τζόσι,
  • Είδος: Δράμα - Κωμωδία
  • Ετος: 2014
  • Χώρα: Ινδία
  • Γλώσσα: Ινδικά
  • Διάρκεια: 116 λεπτά

ΒΡΑΒΕΙΑ
21 συνολικά βραβεία (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, σε 12 διαφορετικά φεστιβάλ: Βενετία, Χονγκ Κονγκ, Μινσκ, Μόσχα, Ινδία, Σερβία, Κίεβο, Μουμπάι, Αττάλεια, Βιέννη, Σιγκαπούρη, Μεξικό
Πηγή: Lifo.gr, athinorama.gr, flix.gr

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω συνεχιζόμενης προσέλευσης για συνδρομές, παρακαλείσθε να προσέλθετε νωρίτερα, για να μη δημιουργηθεί καθυστέρηση.
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:
 https://www.youtube.com/watch?v=ajt7br1znr8








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.