Τελευταίες Ειδήσεις

Η ομιλία του Δημάρχου Καλαμπάκας κατά την Τελετή Ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου


Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμε,
Σεβασμιώτατε ΜητροπολίταΙωαννίνων κ.κ. Μάξιμε, Τοποτηρητή της Μητροπόλεώς μας
Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς.
Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα μας κ.κ. Θεόκλητε.
Κύριε εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου.
Κύριε Περιφερειάρχα.
ΚύριεΑντιπεριφερειάρχα.
Κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης  1ου και 2ου βαθμού.
Κύριε Διοικητά της 1ης Στρατιάς.
Κύριοι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών  και λοιπών αρχών.
Κυρίες και κύριοι.


Με αισθήματα χαράς και ευφροσύνης ο λαός της Καλαμπάκας και του Δήμου μας υποδεχόμαστε τον νέο πνευματικό μας πατέρα, τον νέο Ποιμενάρχη μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο.
Σεβασμιώτατε, ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, έχω την τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, σε μια πόλη με μακρά και ένδοξη ιστορία από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι και τις μέρες μας, που ανέδειξε σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες.
 Έχω την τιμή να σας καλωσορίζω στην πόλη του Αγίου Βησσαρίωνα,στην πόλη που κοσμείται από το μοναδικό στον κόσμο στολίδι, το Μοναστικό Κέντρο των Μετεώρων.
Τα Μετέωρα, με την μακραίωνη θρησκευτική και πολιτιστική τους ταυτότητα, αποτελούν μία ανεκτίμητηευλογία για την περιοχή μας, την έχουν καταστήσει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο και την έχουν αναδείξει σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, γεγονός που δρα πολλαπλά και ευεργετικά για την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας.
 Με τον ερχομό σας  και την εγκατάστασή σας στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων,  αναβιώνει μια λαμπρή ιστορία για τον τόπο μας, καθώς γίνεσθε ο πρώτος εκλεγμένος Μητροπολίτης της παλαίφατης  Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, που πρόσφατα ανασυστήθηκε.
Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή,  από αυτέςπου χτίζουν γέφυρες με το παρελθόν και γίνονται ταυτόχρονα σταθμοί καιορόσημα για το μέλλον.
Ζούμε σήμερα ένα σημαντικό γεγονός της τοπικής μας ιστορίας, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πορείας και μας προσφέρει νέες προοπτικές.
Γι’ αυτό και επιθυμούμε, για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας για την μονιμοποίηση της Μητρόπολής μας και να αποτίσουμε  φόρο τιμής στη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Σεραφείμ, που υπήρξε ο εμπνευστής και ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας.
Η πρόνοια του Θεού, Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχη μας,Σας φέρνει εδώ, στον τόπο μας και στον λαό μας, που προσδοκά να αναγνωρίσει στο πρόσωπό Σας τον πνευματικό του πατέρα και οδηγό.
Προσδοκά να αποκτήσει τον συμμέτοχο, στις αγωνίες  και τα προβλήματά του.
Προσδοκά να  αποκτήσει τον συνοδοιπόρο, στους αγώνες και τους κόπους  του.
Είμαστε,  βέβαιοι ,Σεβασμιώτατε ποιμενάρχη μας , ότι η ανοικτή Σας καρδιά, τα λεπτά σαςαισθήματα, η ευγένεια και η ευαισθησία της ψυχής Σας και η μεγάλη και θερμή αγάπη σας για τον Χριστό και τους ανθρώπους, θα σας αναδείξουν αντάξιο των προσδοκιών του λαού μας.
Η Δημοτική μας αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και τον απαιτούμενο σεβασμό τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία σε πνεύμα πάντοτε καλής συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη και την Μοναστική Κοινότητα των Μετεώρων.Αυτή την καλή συνεργασία είχαμε και με τον προκάτοχό σας, τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ και με τον Τοποτηρητή της Μητρόπολής μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, τον οποίο και από τη θέση αυτή , επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά για την συνολική προσφορά τουαυτούς τους οκτώ μήνες που είχε την ποιμαντική ευθύνη της Μητρόπολής μας.
Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχη μας,
Σας ακούσαμε πολλές φορές να απευθύνεστε στον λαό της περιοχής μας, και να λέτε χαρακτηριστικά «Σας δίνω την καρδιά μου, δώστε μου το χέρι σας».
Σας δίνουμε, σήμερα, το χέρι μας για να πιαστεί από το δικό σας και να γίνεται ο πνευματικός μας οδηγός σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διάγουμε.
  Να γίνεται ο πνευματικός μας ηγέτης,  ώστε να διαφυλάξουμε όλες εκείνες τις ανθρώπινες αξίες και αρχές που ολοκληρώνουν τον άνθρωπο και που τόσο βάλλονται στις μέρες μας και να σηκώσουμε ανάστημα στην ισοπέδωση που κυριαρχεί γύρω μας.
Σας δίνουμε το χέρι μας για μία κοινή πορεία για το καλό του τόπου μας και του λαού μας.
 Σας θέλουμε δίπλα μας και θα είμαστε πάντοτε δίπλα Σας.
Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχη  μας,
Δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές μας για υγεία, δύναμη, μακροημέρευση και μια ευλογημένη και καρποφόρα πνευματική ποιμαντορία στον τόπο μας.
Ο λαός της Καλαμπάκας, Σας υποδέχεται και Σας καλωσορίζει σήμερα και σύσσωμος αναφωνεί να είσθε ΑΞΙΟΣ!








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.