Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης στο 11ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών



Την έναρξη των εργασιών του 11ου Συμποσίου Τρικαλινών Σπουδών κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Πρόκειται για ένα πνευματικό  γεγονός μεγάλης  πολιτιστικής αξίας  που διοργάνωσε στην πόλη μας ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων (Φ.Ι.Λ.Ο.Σ.)  για ενδέκατη χρονιά, με τη σταθερή συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ευχαρίστως αποδέχτηκε το αίτημα του Δ.Σ. του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων να θέσει και το 11ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών υπό την αιγίδα της και να συμβάλει οικονομικώς στη διοργάνωσή του. Το εγνωσμένο κύρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. και τα υψηλών προδιαγραφών δέκα προηγούμενα Συμπόσια, που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα, δεν άφηναν κανένα περιθώριο για διαφορετική αντιμετώπιση του αιτήματός του.  Απεναντίας, είναι τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα  Τρικάλων, και για μένα προσωπικά, η συμμετοχή στο παρόν επιστημονικό Συμπόσιο. Σε αυτό το σημείο να μεταφέρω τις ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για επιτυχία του Συμποσίου, που ο ίδιος στηρίζει με συνέπεια,  καθώς αναγνωρίζει το αξιόλογο επιστημονικό και πολιτιστικό έργο που παράγεται σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση του Φ.Ι.Λ.Ο.Σ..

Ως Αντιπεριφερειάρχης καλωσορίζω στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλία γενικότερα, τους     εκλεκτούς επιστήμονες, οι οποίοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και το εξωτερικό, προσήλθαν σήμερα εδώ για να καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση για την περιοχή Τρικάλων, συμβάλλοντας έτσι και αυτοί στην περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση, μελέτη και προβολή του Νομού Τρικάλων, ο οποίος διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μεγάλη ιστορία. Είναι κατάσπαρτος από μνημεία της αρχαιότητας, της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής, αλλά και της νεότερης περιόδου, πολλά από τα οποία στη διάρκεια του τριημέρου Συμποσίου θα παρουσιαστούν από τους ανασκαφείς και μελετητές τους.
Με την έκδοση ανελλιπώς των Πρακτικών όλων των προηγουμένων Συμποσίων, ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. έχει θέσει στη διάθεση της επιστημονικής κοινότητας αλλά και του ευρύτερου κοινού όλες τις ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν σ’ αυτά. Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα γίνει και με το παρόν Συμπόσιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα συνδράμει οικονομικώς και σ’ αυτή την προσπάθεια.
Με αυτές τις σκέψεις κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του 11ου Συμποσίου Τρικαλινών Σπουδών και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του.»
        Στο Συμπόσιο παρουσιάστηκαν επιστημονικές ανακοινώσεις τριάντα έξι εισηγητών  και 
        ολοκληρώθηκε  με επιτυχία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.