Τελευταίες Ειδήσεις

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Τρίκερι του Ν. Πηλίου με Θέμα : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΑΛΑΤΑ



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου της Π.Ε. Μαγνησίας και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου της Τ.Κ. Τρικερίου το Σάββατο 30Σεπτεμβρίου, η ημερίδα που διοργανώθηκε από την ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΑΛΑΤΑ».
            Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε στο Τρίκερι ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίουκαι μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Φορτούνας Νικόλαος, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση ,τονίζοντας ότι αυτό φανερώνει το ενδιαφέρον και την ανησυχίαπου παρουσιάζει το θέμα της επενδύσεις στη Νησίδα ΑΛΑΤΑ.
Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, επισήμανε ότι οι προσπάθειες δεκαεννέα ετών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η νησίδα του Αλατά παραμένει αναξιοποίητη, ενώ η όποια παρέμβαση και η αξιοποίηση της θα είναι μέγιστης σημασίας για τη συγκεκριμένη περιοχή της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην πάγια απόφαση του Δ.Σ. να διοργανώνει αποκεντρωμένες συνεδριάσεις και ημερίδες προκειμένου να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα διαφόρων περιοχών της Θεσσαλίας και να εντοπίζει τα προβλήματα που χρήζουν λύσεων.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης της ΠΕΔ και μετά από πρόταση του Δημάρχου Ν. Πηλίου, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της νησίδας Αλατά και τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν την τουριστική της ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει και να υλοποιεί δράσεις που σαν στόχο έχουν την τοπική ανάπτυξη, ενεργώντας στα πλαίσια του θεσμικού και νομικού πλαισίου, σεβόμενοι το περιβάλλον και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Ο βουλευτής Μαγνησίας  Ν.Δ. κ. Μπουκώρος Χρήστος, τόνισε ότι η χώρα μας σ’ αυτή την περίοδο κρίσης που διανύει δεν έχει την πολυτέλεια να μην αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η περίπτωση της νησίδας Αλατά έχει τεράστια σημασία για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, που σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, θα δώσει τεράστια ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Θεματικού Αντιπεριφεριάρχη Μαγνησίας κ. Καλτσογιάννη.
Εκ μέρους των Δημάρχων τοποθετηθήκανε ο κ. Καλογιάννης Απόστολος Δήμαρχος Λαρισαίων, ο κ. Κολλάτος Κων/νος Δήμαρχος Τεμπών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία έγκρισης των ΣΧΟΑΠ που είναι το βασικότερο στοιχείο της εξέλιξης τέτοιου είδους δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην ίδια λογική ήταν και η τοποθέτηση του κ Κομήτσα Ρίζου Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ. Κιλελέρ.
Τοποθετήθηκαν επίσης ο κ. Κλείτσας Ιωάννης, εκπρόσωπος Ν.Ε. Σύριζα Μαγνησίας, ο κ. Καραλής Βασίλης εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Σαρούκας Νικόλαος εκπρόσωπος Περιφερειακής υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας και ο κ. Κολέντης Ρήγας, εκπρόσωπος Β’.Λ/Τμήμα Αγ. Κυριακής.
Δε μπόρεσαν να παρευρεθούν, αλλά έστειλαν επιστολές η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου Κατερίνα και οι βουλευτές Ν. Λάρισας Ν. Δημοκρατίας κ. Χαρακόπουλος Μάξιμος και κ.Κέλλας Χρήστος.
Στην Ημερίδα, παρόντες ήταν επίσης οι κ. Καλογιάννης Απ. Δήμαρχος Λαρισαίων, Αλεξάκος Φ. Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Τσιαντής Δ. Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα, κ. ΝασιακόπουλοςΑθ. Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. ΣκάρλοςΑθ. Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Κολλάτος Κ. Δήμαρχος Τεμπών, κ. Ευαγγέλου Ν. Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Σαρχώσης Π. Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. ΜεριβάκηςΑθ. Δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Κουτσάφτης Π, Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, κ. Καραλαριώτου Ειρ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Λαρισαίων, κ. Κομήτσας Ρ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Κιλελέρ, κ. Κουφογάζος Κ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης, κ. Σακελλαρίου Δ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Καλαμπάκας, κ. Παπαδόπουλος Χαρ. Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Σοφάδων, κ. Καλαμπαλίκης Κ. Δημοτικός Σύμβ. Λαρισαίων, καθώς επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Πηλίου.
Τα θέματα της Ημερίδας εισηγήθηκαν ο Φορτούνας Ν. Δήμαρχος Ν. Πηλίου, η κ. Καπούλα Ν. Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας και ο κ. Ζαχαρόπουλος Ευ. Νομικός.
Στην αποφώνησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός, δήλωσε ότι ο ίδιος και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα συμπορευτούν στις προσπάθειες  του Δ. Ν. Πηλίου για την επίτευξη των απαιτούμενων εγκρίσεων που αφορούν στην αξιοποίηση της Νησίδας Αλατά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.