Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς προκάλεσε για άλλη μια φορά το λαό, λέγοντας ότι όσοι τους μπλοκάρουν υπηρετούν τους κακοπληρωτές που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εδώ απλήρωτους τους εργαζόμενους τους.  
Μιλάει:
  • Αυτός που αρνείται να φέρει νόμο στη Βουλή για την προστασία της α΄ κατοικίας.
  • Αυτός που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες.
  • Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία, που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Τολμάει να λέει ότι ο αγώνας κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών εξυπηρετεί συμφέροντα. Σ΄ αυτό το άθλιο σημείο έφτασε, να αντιγράφει τα επιχειρήματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ξένων funds, που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι σαν τα κοράκια τη λαϊκή κατοικία.
Όσο και να προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους, η ίδια η πολιτική τους, τους ξεσκεπάζει.
Η κυβέρνηση ΣΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεσμοθέτησε και προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων της φτωχολογιάς και μικρομεσαίων ΕΒΕ μαζί με τους τραπεζίτες και τους εταίρους της. 
Ταυτόχρονα, οι “κλασικοί” πλειστηριασμοί συνεχίζονται και χρειάζεται επαγρύπνηση να μην φτάσει κανένα λαϊκό σπίτι στο δικαστήριο. 
Καλούμε τον λαό να δυναμώσει την πάλη του για την προστασία της εργατικής λαϊκής κατοικίας. Να συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία, συλλόγους του μαζικού κινήματος.
Καλούμε εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς  του νομού μας  σε ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γίνουν κάστρα αγώνα και περιφρούρησης του δικαιώματος στη στέγη κάθε ανθρώπου.
Τους καλούμε  στην σύσκεψη που  Οργανώνουν Εργατικά σωματεία – Φορείς του κινήματος στο Νομό μας,  την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. στην αίθουσα του Ε.Κ.Τ, μετά κοινή σύσκεψη που είχε αποφασιστεί.
  • Να εμποδίσουμε κάθε απόπειρα να πάρουν τράπεζες και Δημόσιο το σπίτι κάποιου άνεργου ή φτωχού συναδέλφου μας.
  • Να είμαστε σε επιφυλακή εάν προχωρήσει να τον σταματήσουμε.
  • Να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας.

Το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” να γίνει πράξη.  



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.