Τελευταίες Ειδήσεις

Χωρίς παιδίατρο και ακτινολόγο το ΚΥ Καλαμπάκας-Ερώτηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι στη Βουλή



Τα προβλήματα και τα κενά θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο υγείας  Καλαμπάκας έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με ερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά.
Στην ερώτηση του ο βουλευτής κάνει λόγο ότι η περιοχή παρότι δέχεται εκατομμύρια; Ξένων επισκεπτών ετησίως οι ανάγκες για την κάλυψη των 1476 παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών και βρεφών καλύπτονται μόνο με επικουρικούς παιδιάτρους μια ή δυο φορές την εβδομάδα από το νοσοκομείο Τρικάλων.
Ο Βουλευτής του Ποταμιού ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Ξανθό να προχωρήσει άμεσα στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα καλύπτοντας τις ανάγκες δημόσιας υγείας στους κατοίκους της περιοχής που α΄λλωστε δικαιούνται.
Αναλυτικά η ερώτηση που κατατέθηκε χθες από τον κ. Αμυρά έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Χωρίς παιδίατρο και ακτινολόγο το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας  υπάρχει μόνιμη θέση παιδιάτρου η οποία έχει καλυφθεί από 17.11.2015 αλλά η παιδίατρος απασχολείται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι ανάγκες  της Καλαμπάκας, μιας περιοχής που υπάρχουν 1476 παιδιά κάτω των 14 ετών και βρέφη, καλύπτονται με επικουρικούς παιδιάτρους που στέλνονται από το Νοσοκομείο Τρικάλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Επίσης, εδώ κι οκτώ (8) μήνες έληξε η ενός (1) έτους θητεία ακτινολόγου που είχε προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό κι εργαζότανε στο Κέντρο Υγείας τρεις φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Η Καλαμπάκα είναι μια πόλη που δέχεται περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο κι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να υπάρχει ένας ακτινολόγος έστω δύο φορές την εβδομάδα κι ένας παιδίατρος σε μόνιμη βάση.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το Κέντρο υγείας Καλαμπάκας και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.