Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση για τα θρησκευτικά στην Καλαμπάκα-Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους ομιλητές για το θέμα



Ενδιαφέρουσα και με ικανοποιητική συμμετοχή ήταν η  εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας και Μετεώρων Λιθόπολις για τα θρησκευτικά με θέμα: «Τι ισχύει για το μάθημα των Θρησκευτικών – Δικαιώματα και υποχρεώσεις γονέων, μαθητών και Εκπαιδευτικών».
Τους παρισταμένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού κ. Νιαβή η οποία αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ενώ ο Γραμματέας του Συλλόγου «Μετεώρων Λιθόπολις» κ. Λάσκος ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση και ενημέρωσε για το διαδικαστικό.

Ο δικηγόρος κ. Θανάσουλας ένας εκ των εισηγητών, αναφέρθηκε στις επιχειρούμενες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών από το υπουργείο Παιδείας και ο π.  Ζώτος επισήμανε πως δεν απαιτείται να είναι κάποιος κληρικός ή θεολόγος για να αντιληφτεί αυτό που επιχειρείται  με τις μοντέρνες αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Παρατήρησε ότι αφιερώνεται σκοπίμως  χρόνος  στα βιβλία για το κοράνι, τον αθεϊσμό, το βουδισμό αναδεικνύοντας τα υποτιθέμενα δυνατά  σημεία αυτών με   αποτέλεσμα να δημιουργούν  σύγχυση στους μαθητές οι οποίοι ακόμη δεν έχουν κατανοήσει την Ορθόδοξη παράδοση.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναφορά στη νομική άποψη για το θέμα από τον κ. Θανάσουλα ενώ τέθηκαν ερωτήματα από τους παριστάμενους και δόθηκαν οι σχετικές απαντήσεις από τους εισηγητές.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.