Τελευταίες Ειδήσεις

Τομέας “Μουσικής τεχνολογίας, παραγωγής και ηχοληψίας” στη Μουσική Σχολή Καλαμπάκας

Στη Μουσική Σχολή του Δήμου Καλαμπάκας λειτουργεί ο τομέας “Μουσικής τεχνολογίας, παραγωγής και ηχοληψίας” (Music technology, production and sound engineering).
Η Μουσική Βιομηχανία σήμερα στηρίζεται στην ψηφιακή επεξεργασία του ήχου. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα του αντικειμένου του μουσικού, από τη σύνθεση και την επεξεργασία, έως και την αναπαραγωγή.

Η Ειδικότητα:
Ο Μουσικός Τεχνολόγος είναι σε θέση να δημιουργήσει τις δικές του πρωτότυπες συνθέσεις και να τις επεξεργαστεί ως το επίπεδο mastering. Παράλληλα, αξιοποιώντας τη φαντασία του, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μοναδικά και πρωτότυπα ηχητικά τοπία για πολλές εφαρμογές σε multimedia, video art ή στο θέατρο. Επιπλέον, ο απόφοιτος της ειδικότητας Μουσικής Τεχνολογίας διαθέτει γνώσεις μουσικής θεωρίας αλλά και ηχοληψίας, ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξει τεχνικά και καλλιτεχνικά κάθε είδους μουσικές παραγωγές.


Το μάθημα:
Φέρνει σε επαφή τον σπουδαστή με το περιβάλλον του σύγχρονου Home Studio και τον εξοικειώνει με όλα τα στάδια της μουσικής παραγωγής, τα οποία μελετώνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.
Έχει στη διάθεσή του το δικό του σταθμό εργασίας, όλα τα ακουστικά και ηλεκτρικά μουσικά όργανα και χειρίζεται μουσικά προγράμματα της Steinberg.
Εφαρμόζει άμεσα σε πρακτικό επίπεδο τις γνώσεις που αποκτά.
Εκπαιδεύεται στον ίδιο χώρο και συνεργάζεσαι με μουσικούς - σπουδαστές κάθε οργάνου και κάθε είδους μουσικής.
Επιπλέον, ο σπουδαστής εκπαιδεύεται σε πραγματικές συνθήκες μέσω των συναυλιών που διοργανώνονται στην Αίθουσα Μουσικών Συνόλων της σχόλης.

Υπεύθυνος τομέα:Γεώργιος Κ. Αδάμος
Πληροφορίες - Εγγραφές:Καθημερινά 18:00 -21:00 τηλεφωνικά ή στη γραμματεία της σχολής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.