Τελευταίες Ειδήσεις

Ολοκλήρωση Δωρεάν Εξετάσεων Σπιρομέτρησης από το Δήμο Πύλης


 Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρώιμης Διάγνωσης Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017 στο Δήμο Πύλης.
Οι συμπολίτες μας υποβλήθηκαν σε Προληπτικό Έλεγχο της Αναπνευστικής τους Λειτουργίας μέσω της διαδικασίας της Σπιρομέτρησης. Συγκεκριμένα, η Δράση αφορούσε σε διερεύνηση και αξιολόγηση του εκάστοτε συμμετέχοντα για πιθανή Νοσηρότητα (ΧΑΠ, Άσθμα, Δύσπνοια κ.α.) από ιατρό Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο, τον κ. Στραπάτσα Παναγιώτη. Επιπλέον οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και ενθαρρύνθηκαν για τρόπους διακοπής καπνίσματος από την Ψυχολόγο M.Sc. κα. Γραδούλα Βασιλική.

Οι Δωρεάν Εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν  σε 67 ενδιαφερόμενους (31 Γυναίκες και 36 Άνδρες) καπνιστές και μη, άνω των 40 ετών. Με Φυσιολογικές Τιμές βρέθηκαν 21 Γυναίκες και 24 Άνδρες. Οι Παθολογικές Τιμές που σημειώθηκαν σε Γυναίκες αφορούσαν σε Άσθμα: 2, ΧΑΠ: 1, Μέτριο Σύνδρομο: 1, Ήπιο Σύνδρομο: 2, και Ήπια Απόφραξη: 1. Σε σχέση με τους Άνδρες οι ευρεθείσες τιμές σχετίζονταν με Άσθμα: 1, ΧΑΠ: 5, Μέτριο Σύνδρομο: 3, Περιοριστικό Σύνδρομο: 2, Μεικτό Σύνδρομο: 1.
Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας Κων/νος δήλωσε σχετικά: «Η Υγεία, ως Ύψιστο Αγαθό των συνανθρώπων μας, συνδέεται άμεσα με την Ποιότητα Ζωής των Δημοτών μας. Αποτελεί ατομικό καθήκον και δικαίωμα του καθενός μας να τη διαφυλάττει. Αποτελεί Καθήκον και Υποχρέωση του Δήμου μας, να την προστατεύει, να την προάγει και να την ενισχύει. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ο Δήμος Πύλης στέκεται, και θα συνεχίσει να στέκεται, Αρωγός σε τέτοιες Δράσεις που συνηγορούν στην προάσπιση της. Είναι πολύ σημαντικό οι τοπικές αρχές να δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, να χαράσσουν και να υλοποιούν πολιτικές που θα συνεισφέρουν στην ευδαιμονία του κάθε πολίτη ξεχωριστά… του κάθε συνανθρώπου μας.
Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για την συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη που καθιέρωσε την προληπτική ιατρική στους Δήμους. Επίσης ευχαριστούμε το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι Δ.Ε. Πύλης για την συνέπεια, την υπευθυνότητα και την προθυμία με την οποία ασκούν το έργο τους».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τη σημασία της πρόληψης και σημείωσε: «το Δίκτυο αποδεικνύει έμπρακτα ότι η έγκαιρη και φυσικά έγκυρη διάγνωση διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και σε πολλές περιπτώσεις σώζει ζωές».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.