Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Ρόζα Ιμβριώτη


Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 8 Οκτώβρη, στις 12μμ, στην κεντρική πλατεία της Τύρνας (Ελάτης) Τρικάλων, τιμώντας τη μεγάλη κομμουνίστρια παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη και ξεχωρίζοντας την ίδρυση του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου στην Τύρνα.
Το Κόμμα μας, τιμά τη Ρόζα Ιμβριώτη που το έργο της βαραίνει ως κληρονομιά και παρακαταθήκη την ιστορία του ΚΚΕ, αποτελεί μέρος αυτής της ιστορίας. Το έργο της δίνει ένα συμπέρασμα πολύτιμο, «Η πρωτοπόρα σκέψη ανθίζει στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης».
Ξεχωρίζουμε την ίδρυση του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου στην Τύρνα, γιατί και τότε το αστικό κράτος είχε κάνει την Παιδεία προνόμιο λίγων, η πλειοψηφία των παιδιών ήταν αναλφάβητα, λίγοι μαθητές είχαν προχωρήσει πέρα από την 4η δημοτικού, ενώ στην Μέση εκπαίδευση έφτανε μόλις το 10%.

Το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο ιδρύθηκε από την ΠΕΕΑ γιατί  έπρεπε  να ανοίξουν άμεσα σχολεία, να χτυπηθεί ο αναλφαβητισμός, να καθιερωθεί η γλώσσα του λαού ως επίσημη γλώσσα, και να διδαχτεί συστηματικά.  Όμως το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο δεν ήταν απλώς μια Παιδαγωγική Ακαδημία.  Έγινε πολιτιστικό κέντρο όλου του χωριού, καθώς τα βράδια μετά το συσσίτιο γίνονταν διαλέξεις από τους καθηγητές και οι χωρικοί μαζεύονταν για να μιλήσουν για τα καθημερινά τους προβλήματα σε λαϊκές συνελεύσεις. Έτσι οι δάσκαλοι συμμετείχαν ενεργά στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας κι αυτό με  την ιδιαίτερη συμβολή  της Ρόζας Ιμβριώτη.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα ,ιδιαίτερα τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ στις 8 Οκτώβρη, στις 12μμ, στην κεντρική πλατεία της Τύρνας (Ελάτης) Τρικάλων.
Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη , στις 10:00 πμ, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κωστάρα).
Πληροφορίες στα τηλ: 2431025404 ,2431027567


ΤΡΙΚΑΛΑ  5/10/2017                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.