Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ-Δήμος Φαρκαδόνας-Βάναυσα αντιλαϊκή η πολιτική Μεριβάκη για το νερό



    
Η αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Μεριβάκη για το νερό ομολογείται πια απ’ την ίδια τη ΔΕΥΑΦ με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 934/2017 απαντητικό της έγγραφο σε σχετική αίτηση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
     Ειδικότερα:
1-    Στο κρίσιμο ερώτημά μας «πόσες ακριβώς διακοπές νερού ανά μήνα έγιναν από 1-1-2017 μέχρι σήμερα» και «τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν σήμερα τα κομμένα νερά» η απάντηση της ΔΕΥΑΦ  είναι θολή, καθότι παντελώς αόριστη: «Στο διάστημα που αναφέρεστε έχουν πραγματοποιηθεί κατά προσέγγιση 30 περίπου διακοπές υδροδοτήσεων σε όλο το Δήμο Φαρκαδόνας» (τον μήνα; στο σύνολο;). Ούτε διευκρινίζεται αν σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι διακοπές που εξανάγκασαν τους δημότες να πληρώσουν και να γίνει η επανασύνδεση αυθημερόν.

2-    Με την υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ  οι αυξήσεις της τιμής του νερού στις μικρές καταναλώσεις (από 0 κ.μ. έως  150 κ.μ.) κυμαίνονται από 25 έως 33,33%, ενώ για τις μεγάλες καταναλώσεις (251 κ.μ. και άνω) μόλις 11%! Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις αυξήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση νερού στα ποιμνιοστάσια-λαχανόκηπους-οικόπεδα. Βλέπουμε η Αρχή Μεριβάκη να στοχοποιεί και να πλήττει πρώτα και κύρια τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου, αποκαλύπτοντας καθαρά το αντιλαϊκό της πρόσωπο.
3-    Με την ίδια παραπάνω υπ’ αριθμ. 35/2016 απόφαση, δηλαδή μέσα στην κορύφωση των μνημονιακών πολιτικών και της εξαθλίωσης των πολιτών, ο Μεριβάκης επινοεί (γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε) και επιβάλει στους λογαριασμούς πάγιο τέλος 10€! Αξίζει να σημειωθεί πως το πάγιο τέλος της ΕΥΔΑΠ σε Αθήνα-Πειραιά ανέρχεται μόλις σε 2,37€!
4-    Για το μηνιαίο επιτόκιο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ομολογεί η ΔΕΥΑΦ πως πράγματι ανέρχεται στο 1%, δηλαδή 12% τον χρόνο! Μήπως είναι επιτόκιο τοκογλυφίας;
5-     Κοινωνικό τιμολόγιο για ανέργους, ανήμπορους, ηλικιωμένους, αρρώστους και εν γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού δεν υφίσταται στον Δήμο Φαρκαδόνας, όπως ομολογεί η ίδια η ΔΕΥΑΦ, που μνημονεύει μόνο το μειωμένο τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες με βάση την παλιότερη υπ’ αριθμ. 44/2011 απόφαση του Δ.Σ. της.

   Απ’ τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα πως επί θητείας Μεριβάκη ψηφίζεται νέα απόφαση που επιδεινώνει δραματικά τα τιμολόγια νερού για τον Λαό, παρά την όξυνση της κρίσης. Πρόκειται ολοφάνερα για βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που δικαιολογεί πλήρως την ανάδειξη του θέματος εκ μέρους του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ, καθώς και την Καταγγελία-Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Τρικάλων.
  
Όσο για τις νέες ρυθμίσεις που αποφάσισε πρόσφατα η ΔΕΥΑΦ αποτελούν μια τρύπα στο νερό και θα καταλήξουν σε βέβαιη αποτυχία. Δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές δυνατότητες των δημοτών.
   Ο Δήμος πρέπει να εισπράξει τις οφειλές ετών από εύπορους μεγαλοοφειλέτες, να υπάρξει διαφανής και σωστή διαχείριση στη ΔΕΥΑΦ και να μπει στον αγώνα, μαζί μ’ άλλους Δήμους, για μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
à Δεν δεχόμαστε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ!
à ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.