Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

«Η οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου – Ε.Ε.».

Meteora Voice | 7:01 π.μ. Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 |
Posted on
 • Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες
 • Μετά από την σύσκεψη εκπροσώπων Σωματείων, Συλλόγων του μαζικού κινήματος στο Νομό μας.
                               

  ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ

  ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

  Εργατικά σωματεία του νομού, πραγματοποίησαν σύσκεψη στις 3 Οκτώβρη στην αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων. Στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων, ανταποκρίθηκαν Δ.Σ. και μέλη των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αντιπρόσωποι  συνταξιούχων, η Ομοσπονδία και σύλλογοι Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων, συμμετοχή εκπροσώπων Δ.Σ. από συλλόγους των ΕΒΕ, του συλλόγου Γυναικών(μέλος της ΟΓΕ),της νεολαίας. Θέμα της σύσκεψης ήταν: «Η οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου – Ε.Ε.».

  Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη οργανωμένης απάντησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, των Αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών. Αποφασίστηκε μετά από τοποθετήσεις των εκπροσώπων την οργάνωση της απάντησης που θα δοθεί στη φιέστα του «αναπτυξιακού συνεδρίου» που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Λάρισα στις  11 Οκτώβρη.   
  Στη σύσκεψη κεντρικός ομιλητής εκ μέρους των εργατικών σωματείων ήταν ο Γιώργος Κατσίβελος από το σωματείο «Λογιστών &Βοηθών Λογιστών» Έγιναν παρεμβάσεις, τοποθετήσεις από εκπροσώπους των σωματείων μεταφέροντας πλούσια εμπειρία από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και την επίθεση που δέχονται και βιώνουν αυτοί  και οι οικογένειές τους.
  Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα εξής:
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη και των άλλων κομμάτων που υποστηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, εντείνει την εφαρμογή των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, με τα οποία κάνει τον βίο-αβίωτο στους εργάτες, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες & ΕΒΕ.
   Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προσπαθούν να εξωραΐσουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ακόμα διήμερο «αναπτυξιακό συνέδριο» στη Λάρισα 10 & 11 Οκτώβρη, λέγοντας ψέματα ότι τελειώνουν τα δύσκολα και έρχεται η ανάπτυξη, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα είναι δίκαιη για όλους. Η αλήθεια είναι ότι συζητούν πως θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία και πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε τομέα.
  Το «τέλος της επιτροπείας» που λέει η κυβέρνηση, δεν θα σημάνει και το τέλος των θυσιών για εργατοϋπαλλήλους και συνταξιούχους.Μπροστά μας είναι νέοι φόροι, μειώσεις συντάξεων, αντισυνδικαλιστικός νόμος που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας, ενώ τα μνημόνια διαρκείας με βάση τις συμφωνίες της Ε.Ε, δείχνουν το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
  Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επαγγέλλονται η κυβέρνηση, τα κόμματα υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε, Περιφέρεια και Δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί & εργοδοτικοί συνδικαλιστές και μας καλούν να βάλουμε πλάτη, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ.  
  Η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη εξαιτίας της όξυνσης των αντιθέσεων ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
  Η επέκταση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που αφορά και τη βάση της Σούδας, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο συνεχίζει και σ' αυτόν τον τομέα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αλλά εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών.  Γι' αυτόν το λόγο, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας κι όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, μαζί με την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, αποτελούν αιτήματα που πρέπει πιο αποφασιστικά να μπουν στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης.
  Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.  
  Η σύσκεψη κατέληξε μετά από απόφαση των εκπροσώπων, να προετοιμαστούν τα σωματεία, σύλλογοι, ώστε να προχωρήσουν σε κοινή δράση  στα παρακάτω μέτωπα πάλης.

  Περιφερειακό συνέδριο-φιέστα της κυβέρνησης.Απαντάμε με ενημέρωση και οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς για τα προβλήματα της εργατικής τάξης.    Θα απαντήσουμε μαχητικά την ημέρα της ¨Φιέστας¨ που ετοιμάζει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  στη Λάρισα στις  11 Οκτώβρη, όπου θα  παρουσιάσει  την ¨ανάπτυξη που θα  σερβίρουν¨ στο λαό.
  Ø  Πάλη για κάλυψη απωλειών, για ΣΣΕ και άλλα προβλήματα. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών. Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής. Μέτωπο   ενάντια στην άγρια φοροληστεία.
  Ø  Κάλεσμα από εργατικά Σωματεία του Νομού μας για την λειτουργία των «Λαϊκών Φροντιστηρίων» το Σχολικό έτος 2017-2018.
  Απευθυνόμαστε στους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ανέργους γονείς και σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα στήριξης των παιδιών τους στην προσπάθειά τους για μόρφωση. Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών. Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων να εγγραφούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο το επόμενο διάστημα.
  Ø  Αντισυνδικαλιστικός νόμος. Η κυβέρνηση θα φέρει προσεχώς στη Βουλή ανατροπές στο Ν.1264/82 που θα βάζουν μεγάλα εμπόδια στην συλλογική δράση και πάλη, στην οργάνωση των εργατών-εργατριών, στην κήρυξη απεργίας με τις προϋποθέσεις που βάζει. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να απαντήσουμε  με αποφάσεις για απεργία.
  Ø  Υγεία –Υγιεινή & Ασφάλεια Συνεχίζουμε την δράση μας με τα αιτήματα και διεκδικήσεις για την Υγεία στο Νομό μας. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί την Υγεία -Πρόνοια. Ενάντια στις  αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αποτελούν κάλεσμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της Τεχνολογίας, της Έρευνας και του Φαρμάκου να επενδύσουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων. Οργανώνουμε συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σωματείο, σύλλογο, γειτονιά, χωριό, με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας, με κορύφωση σε Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία-Π.Φ.Υ – Πρόνοια στο Νομό μας,  μέσα στον Νοέμβρη.   Ταυτόχρονα οργανώνουμε την συζήτηση και την δράση των σωματείων, για τα προβλήματα Υγιεινής & Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, αφού αυτά οξύνονται, λόγω της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας.
  Ø  Ασφαλιστικό. Το μέτωπο αυτό όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά η κυβέρνηση το επαναφέρει με νέα χτυπήματα. Η αξίωση των βιομηχάνων για να σταματήσουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές παραμένει. Η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είναι σε εξέλιξη.  
  Ø  Ανεργία.Δράση για την οργάνωση των ανέργων και της πάλης για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας τους και για τον περιορισμό της. Οργανώνουμε κινητοποίηση στο νομό μας,   αρχές του  Νοέμβρη.
  Ø  Κυριακάτικη αργία.Παίρνουμε την  πρωτοβουλία σε κοινή δράση, με κοινό πλαίσιο εργατικά σωματεία, σωματεία ΕΒΕ, επιστημονικούς συλλόγους, συλλόγους του κινήματος στο Νομό μας.
  Ø  Πλειστηριασμοί-κατασχέσεις.Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε και προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων της φτωχολογιάς και μικρομεσαίων ΕΒΕ μαζί με τους τραπεζίτες και τους εταίρους της. Οργανώνουμε σύσκεψη την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. στο Ε.Κ.Τ με στόχο την Λαϊκή κινητοποίηση για να μην βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι, οργάνωση, επαγρύπνηση να μην φτάσει κανένα λαϊκό σπίτι στο δικαστήριο, σε τράπεζα!

  Ø  Πρόσφυγες-μετανάστες. Δυναμώνουμε τη επαφή μας με τους μετανάστες στην πόλη μας. Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη . 
  Ø  Μέτωπο στις πολιτικές που εφαρμόζουν Δήμοι & Περιφέρεια
  Ανοίγουμε μέτωπο ενάντια στην φορομπηξία των δήμων και της περιφέρειας, για την διεκδίκηση αύξησης της χρηματοδότησης των Δήμων-Περιφέρειας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενάντια στην προώθηση της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας από τους Δήμους και την Περιφέρεια, με δομές διαχείρισης της φτώχειας, με την συγκρότηση ΚΟΙΝΣΕΠ και «Συνεταιρισμών εργαζομένων», που θα περνούν μέσα από αυτές την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την διευθέτηση της ανεργίας, την ενσωμάτωση των ανέργων, των εξαθλιωμένων από την πολιτική του κεφαλαίου.   

  Το κοινό πλαίσιο πάλης, οργάνωσης και  αγωνιστικής απάντησης υπογράφουν εργατικά σωματεία και  σύλλογοι του κινήματος στο νομό  μας

  ·        Συνδικάτο «Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών»
  ·        Συνδικάτο «Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων»
  ·        Σωματείο «Λογιστών & Βοηθών Λογιστών»
  ·        Σύλλογος «Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων»
  ·        Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
  ·        Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Δημοσίου
  ·        Σύλλογος ΕΒΕ Καλαμπάκας
  ·        Επιτροπή Αγώνα Λογιστών ΕΒΕ Τρικάλων
  ·        Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ¨η Άνοιξη¨ Ν. Τρικάλων
  ·        Αγροτικός Σύλλογος Δ.Τρικκαίων
  ·        Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ)
  ·        Επιτροπή  Αγώνα Εκπαιδευτικών
  ·        Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου
  Αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους του κινήματος που πήραν μέρος στην σύσκεψη,  η οργάνωση της απάντησης  στα «Κυβερνητικά αναπτυξιακά» παραμύθια,  Να δοθεί Συνέντευξη Τύπου  την Δευτέρα 9 Οκτώβρη και ώρα 5.30μ.μ. στην Αίθουσα του Ε.Κ. Τρικάλων προς  τα Μ.Μ.Ενημέρωσης του Νομού μας και τους καλούμε να παρευρεθούν.
  Συμμετέχουμε  στην Κινητοποίηση σε κοινή δράση με το  Ε.Κ.Ν.Λ.- Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων  και πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.
  Καλούμε σε μαζική, αγωνιστική συμμετοχή,
  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  11  ΟΚΤΩΒΡΗ  στις 6.00μ.μ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

  Ώρα αναχώρησης από τα Τρίκαλα με Λεωφορεία 4.30 μ.μ. από την πλατεία
  «Εθνικής Αντίστασης» Οδός: Β.Τσιτσάνη (παραποταμίος) 


  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW