Τελευταίες Ειδήσεις

Άρχισαν οι εργασίες για το φυσικό αέριο στην Καλαμπάκα


Με γοργούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στην πόλη της Καλαμπάκας .
Ήδη τα συνεργεία της ΕΔΑ Θεσσαλίας άρχισαν το έργο τους από την περιοχή «Παρασπόρια» πίσω από το εργοστάσιο ξυλείας του Δασαρχείου Καλαμπάκας όπου βρίσκεται και το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο για την εγκατάσταση του εργοταξίου αλλά και των δεξαμενών αποσυμπίεσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τους τεχνικούς της εταιρείας σε πρώτη φάση θα κατασκευαστεί ένα δίκτυο συνολικά 16 χιλιομέτρων  εντός του πολεοδομικού ιστού της Καλαμπάκας και αναλόγως των αιτήσεων δημοτών για σύνδεση με τα δίκτυα αυτά θα επεκτείνεται σε βάθος χρόνου μέχρι και το 2036.

Η έναρξη των εργασιών την Τρίτη αφορά αρχικά την κατασκευή ενός δικτύου τριών χιλιομέτρων με έμφαση κυρίως στις περιοχές της πόλης όπου βρίσκονται ξενοδοχειακά συγκροτήματα, δημοτικά κτίρια και σχολεία τα οποία ως γνωστό έχουν και μεγάλη κατανάλωση.
 Υπενθυμίζεται ότι με βάση την αρχική ανακοίνωση της εταιρείας όσοι από τους πολίτες υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τέλους του 2017 θα έχουν δωρεάν τα τέλη σύνδεσης κι αυτό είναι αρκετά σημαντικό καθότι το ποσό ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ.
Όσον αφορά το κάθε νοικοκυριό ή επιχείρηση θα επιβαρύνεται με την εγκατάσταση αναλόγως με το κόστος αυτής ενώ η εταιρεία έχει την υποχρέωση να μεταφέρει το αέριο μέχρι τον μετρητή.
Αξιοσημείωτο τέλος είναι η εγκατάσταση να γίνεται από πιστοποιημένους υδραυλικούς με ανάλογη εμπειρία στο αντικείμενο όπως έχει τονιστεί κατ΄ επανάληψη από τον Πρόεδρο των Υδραυλικών νομού Τρικάλων κ. Βαλομάνδρα προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

Πάντως η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους Υδραυλικούς με εμπειρία στην κατασκευή συστημάτων Υγραερίου και όχι από υδραυλικούς που δεν διαθέτουν πιστοποίηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.