Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική

Meteora Voice | 12:08 μ.μ. Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017 |
Posted on
 • Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες


 • Τα εργατικά σωματεία του νομού, πραγματοποίησαμε σύσκεψη στις 3 Οκτώβρη στην αίθουσα του Ε.Κ.Τρικάλων. Στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων, ανταποκρίθηκαν Δ.Σ. και μέλη των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αντιπρόσωποι  συνταξιούχων, η Ομοσπονδία και σύλλογοι Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων, συμμετοχή εκπροσώπων Δ.Σ. από συλλόγους των ΕΒΕ, του συλλόγου Γυναικών(μέλος της ΟΓΕ),της νεολαίας. Θέμα της σύσκεψης ήταν: «Η οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου – Ε.Ε.». 
  Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη οργανωμένης απάντησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, των Αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών. Αποφασίστηκε μετά από τοποθετήσεις των εκπροσώπων την οργάνωση της απάντησης που θα δοθεί στη φιέστα του «αναπτυξιακού συνεδρίου» που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Λάρισα στις  11 Οκτώβρη.   


  Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα εξής: 
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη και των άλλων κομμάτων που υποστηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, εντείνει την εφαρμογή των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης, με τα οποία κάνει τον βίο-αβίωτο στους εργάτες, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες & ΕΒΕ.
   Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προσπαθούν να εξωραΐσουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ακόμα διήμερο «αναπτυξιακό συνέδριο» στη Λάρισα 10 & 11 Οκτώβρη, λέγοντας ψέματα ότι τελειώνουν τα δύσκολα και έρχεται η ανάπτυξη, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα και θα είναι δίκαιη για όλους. Η αλήθεια είναι ότι συζητούν πως θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις στη Θεσσαλία και πανελλαδικά για την ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε τομέα.

  Η σύσκεψη κατέληξε μετά από απόφαση των εκπροσώπων, να προετοιμαστούν τα σωματεία, σύλλογοι, ώστε να προχωρήσουν σε κοινή δράση  στα παρακάτω μέτωπα πάλης.

  Περιφερειακό συνέδριο-φιέστα της κυβέρνησης.Απαντάμε με ενημέρωση και οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς για τα προβλήματα της εργατικής τάξης.    Θα απαντήσουμε μαχητικά την ημέρα της ¨Φιέστας¨ που ετοιμάζει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  στη Λάρισα στις  11 Οκτώβρη, όπου θα  παρουσιάσει  την ¨ανάπτυξη που θα  σερβίρουν¨ στο λαό.
  Πάλη για κάλυψη απωλειών, για ΣΣΕ και άλλα προβλήματα. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών. Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής. Μέτωπο   ενάντια στην άγρια φοροληστεία. 

  Αντισυνδικαλιστικός νόμος. Η κυβέρνηση θα φέρει προσεχώς στη Βουλή ανατροπές στο Ν.1264/82 που θα βάζουν μεγάλα εμπόδια στην συλλογική δράση και πάλη, στην οργάνωση των εργατών-εργατριών, στην κήρυξη απεργίας με τις προϋποθέσεις που βάζει. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να απαντήσουμε  με αποφάσεις για απεργία. 

  Ασφαλιστικό. Το μέτωπο αυτό όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά η κυβέρνηση το επαναφέρει με νέα χτυπήματα. Η αξίωση των βιομηχάνων για να σταματήσουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές παραμένει. Η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είναι σε εξέλιξη.  
  Ανεργία.Δράση για την οργάνωση των ανέργων και της πάλης για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας τους και για τον περιορισμό της. Οργανώνουμε κινητοποίηση στο νομό μας,   αρχές του  Νοέμβρη. 

  Πλειστηριασμοί-κατασχέσεις.Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε και προωθεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων της φτωχολογιάς και μικρομεσαίων ΕΒΕ μαζί με τους τραπεζίτες και τους εταίρους της. Οργανώνουμε σύσκεψη την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 7.00μ.μ. στο Ε.Κ.Τ με στόχο την Λαϊκή κινητοποίηση για να μην βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι, οργάνωση, επαγρύπνηση να μην φτάσει κανένα λαϊκό σπίτι στο δικαστήριο, σε τράπεζα! 

  Πρόσφυγες-μετανάστες. Δυναμώνουμε τη επαφή μας με τους μετανάστες στην πόλη μας. Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη .  
  Μέτωπο στις πολιτικές που εφαρμόζουν Δήμοι & Περιφέρεια.  

  Το κοινό πλαίσιο πάλης, οργάνωσης και  αγωνιστικής απάντησης υπογράφουν εργατικά σωματεία και  σύλλογοι του κινήματος στο νομό  μας
  Συνδικάτο «Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών»
  Συνδικάτο «Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων»
  Σωματείο «Λογιστών & Βοηθών Λογιστών»
  Σύλλογος «Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων»
  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
  Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Δημοσίου
  Σύλλογος ΕΒΕ Καλαμπάκας
  Επιτροπή Αγώνα Λογιστών ΕΒΕ Τρικάλων
  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ¨η Άνοιξη¨ Ν. Τρικάλων
  Αγροτικός Σύλλογος Δ.Τρικκαίων
  Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ)
  Επιτροπή  Αγώνα Εκπαιδευτικών
  Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου

  Συμμετέχουμε  στην Κινητοποίηση σε κοινή δράση με το  Ε.Κ.Ν.Λ.- Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων  και πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.
  Καλούμε σε μαζική, αγωνιστική συμμετοχή, 
  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΕΤΑΡΤΗ  11  ΟΚΤΩΒΡΗ  στις 6.00μ.μ. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.

  Ώρα αναχώρησης από τα Τρίκαλα με Λεωφορεία 4.30 μ.μ. από την πλατεία 
  «Εθνικής Αντίστασης» Οδός: Β.Τσιτσάνη (παραποταμίως)  

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW