Τελευταίες Ειδήσεις

Γυναίκα δολοφονήθηκε με δημόσιο λιθοβολισμό για μοιχεία στη Σομαλία


Η ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ προχώρησε στον δημόσιο λιθοβολισμό μέχρι θανάτου μιας γυναίκας που καταδικάστηκε για μοιχεία στη νότια Σομαλία.

Ο Σέιχ Μοχάμεντ Αμπού Αμπντάλα, «κυβερνήτης» που έχει ορίσει η Σεμπάμπ στη νότια Σομαλία, δήλωσε ότι η Χαμπίμπα Αλί Ισάκ, 30 ετών και μητέρα οκτώ παιδιών, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην Σάκοου το απόγευμα της Πέμπτης.
Η Ισάκ ζούσε με τον νόμιμο σύζυγό της και τα παιδιά της στο χωριό Χάγκαρ, στην περιοχή Τζούμπα. Είπε στον σύζυγό πως θα ταξίδευε στο Μογκαντίσου για να επισκεφθεί μέλη της οικογένειάς της, ωστόσο ο σύζυγός της, Αλί Ιμπραχίμ, ανακάλυψε ότι δεν είχε πάει στο Μογκαντίσου, αλλά είχε ξαναπαντρευτεί και ζούσε με τον δεύτερο σύζυγό της στη Σάκοου.

«Ο νόμιμος σύζυγος προσέφυγε στο δικαστήριο για την υπόθεση. Εκείνη ομολόγησε ότι παντρεύτηκε παράνομα έναν δεύτερο σύζυγο. Όπως ορίζει η σαρία, λιθοβολήθηκε δημόσια μέχρι θανάτου το απόγευμα», είπε ο Αμπντάλα. Ο δεύτερος σύζυγος έχει εξαφανιστεί για να γλιτώσει την σύλληψη.
Η Σεμπάμπ, διεξάγει επί χρόνια ανταρτοπόλεμο για να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας , και θέλει να επιβάλει στη Σομαλία τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της σαρία.
Μέλη της Σεμπάμπ έχουν επιβάλει πολλές φορές απάνθρωπες τιμωρίες για εγκλήματα, σύμφωνα με τον νόμο της σαρία, με ακρωτηριασμούς και δημόσιες δολοφονίες "κατηγορουμένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.