Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Τρικαλινός λαός να απορρίψει και να αντιπαρατεθεί με την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης»

(Ανακοίνωση με αφορμή το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης στη Θεσσαλία)
Στην περιοχή μας, η κυβέρνηση κινητοποιεί το μηχανισμό της, τοπικούς και θεσμικούς  παράγοντες, βουλευτές αλλά και πλειάδα υπουργών, στήνει μια ακόμη φιέστα της - ένα ακόμη  επονομαζόμενο "αναπτυξιακό συνέδριο", για να  μοιράσει και να λανσάρει ακόμη πιο επιτηδευμένα στο λαό  τις γνωστές ψευδαισθήσεις περί "δίκαιης" ανάπτυξης.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι να  εγκλωβίσει το λαό στους στόχους των επιχειρηματικών  ομίλων, , του κεφαλαίου. Αυτούς προβάλλει ως "εθνικούς στόχους", για να κρύψει τον ταξικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ανάπτυξης που θα ακολουθήσει. Γι’ αυτό η  «ανάπτυξή» τους δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Γι ‘ αυτό είναι  ένα συνέδριο εχθρικό για το λαό της περιοχής μας , μίας εχθρικής κυβέρνησης που -όπως και οι προηγούμενες που οργάνωσαν ανάλογα συνέδρια - κοροϊδεύει για "δίκαιη ανάπτυξη", αλλά κάνει το βίο αβίωτο στο λαό, για να εξασφαλίσει κέρδη στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών στην περιοχή μας  ξέρουν καλά τι σημαίνει ανάπτυξη, το βιώνουν στο πετσί τους. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τέτοιου είδους συνέδρια, μόνο χειροτέρευση μπορούν να φέρουν για τη ζωή τους οι σχεδιασμοί που επεξεργάζονται σε αυτά.

 Στη "δίκαιη" ανάπτυξή τους έχουν ξεχάσει εντελώς την ανάκτηση των απωλειών που είχαν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι. Θέλουν ο εργαζόμενος που γονατίζει από την ανελέητη αντεργατική επίθεση κεφαλαίου και κυβερνήσεων, να πιστέψει πως είναι “δίκαιο” να συνηθίσει να έχει μειωμένες απαιτήσεις.
Η ΤΕ Τρικάλων  ΚΚΕ καλεί τον Τρικαλινό  λαό να μην τσιμπήσει στο παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" που του λένε για να τον αποκοιμίσουν και να τον σφάξουν στον ύπνο.
Ο χαρακτήρας της ανάπτυξης που ακολουθεί κι αυτή η κυβέρνηση , είναι αυτός που εμποδίζει να ικανοποιούνται και στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Ακολουθεί την  ανάπτυξη που κίνητρο και σκοπό της παραγωγής έχει  το καπιταλιστικό κέρδος.
Η καθημερινότητα που ζούμε δίνει  παραδείγματα αυτής της «ανάπτυξης» :
▪  Και στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης το βιομηχανικό κεφάλαιο κλάδου  γάλακτος  και τροφίμων στην περιοχή μας είναι κερδοφόρο, "ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του", τον "εξαγωγικό του προσανατολισμό", την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουν μειώσεις μισθών, απληρωσιά , χτυπιούνται   οι Συλλογικές τους Συμβάσεις!
▪  Ενώ υπάρχουν τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στην περιοχή μας  για την κάλυψη διατροφικών αναγκών του λαού, και πρώτων υλών για τη βιομηχανία, από το 1992 ακόμη υπάρχει στασιμότητα στην ανάπτυξή τους, που επιταχύνθηκε με τη νέα ΚΑΠ και όλες τις αναθεωρήσεις που ακολούθησαν.
Δέχτηκε συντριπτικό πλήγμα πχ  η  καπνοκαλλιέργεια ,ενώ το βαμβάκι και τα σιτηρά δεν είναι πλέον βιώσιμα. Συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια η  κτηνοτροφική παραγωγή, και οι φτωχοί κτηνοτρόφοι αδυνατούν να επιβιώσουν.
Γι' αυτό, ενώ οι παραγωγοί πουλάνε την παραγωγή τους σε πάμφθηνες τιμές και οι μισθοί πέφτουν, την ίδια στιγμή τα τρόφιμα φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση σε εξωφρενικά μεγαλύτερες τιμές, αυξάνοντας την κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων!
▪ Συνεχίζεται  η κυβερνητική κοροϊδία προς τους κατοίκους των Τρικάλων και της  Θεσσαλίας  σχετικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Την ώρα που η κυβέρνηση βάζει στις καλένδες τη  μερική εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου προσπαθεί να κοροϊδέψει ότι το τεράστιο υδατικό έλλειμμα θα καλυφθεί από μικροέργα, αναγκαία μεν, αλλά που δεν αποτελούν τη λύση για την άρδευση, την ύδρευση, την προστασία του περιβάλλοντος, για την αποτροπή της ερημοποίησης της γης στη Θεσσαλία.
Η μόνη κατάλληλη απάντηση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η μόνη υποδοχή που του αρμόζει 
στην κυβερνητική κουστωδία και το συνέδριό της είναι η οργάνωση και η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, για να μπει τέλος στις θυσίες για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων!.
Αυτοί που λένε ότι η ταξική πάλη είναι ξεπερασμένη, αναχρονιστική, είναι αυτοί που έχουν συμφέρον τα πράγματα να μείνουν όπως είναι σήμερα.
Με στόχο την πλατιά ενημέρωση του λαού για τους πραγματικούς σκοπούς της λεγόμενης «δίκαιης» ανάπτυξης που προπαγανδίζει η κυβέρνηση μέσα από αυτά τα συνέδρια,  η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ  πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα στο λαό με συγκεντρώσεις και  περιοδείες σε χώρους δουλειάς , υπηρεσίες, στις λαϊκές αγορές της περιοχής μας, σε συνοικίες και  χωριά του νομού μας.
 Λύση υπάρχει:
Στην ένωση σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των μικρών επαγγελματιών, των μικρομεσαίων αγροτών. Στον αγώνα που στοχεύει τον αληθινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και στη εξουσία τους. Βρίσκεται στο δρόμο της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να φύγουν απ’ τη μέση  αυτοί που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός
Η εγχώρια παραγωγή θα μπορούσε να απογειωθεί, αν απαλλαγεί από τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής από την εργατική εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής, όλης της οικονομίας.Μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο αν η εργατική τάξη με το κράτος της κάνει κουμάντο και πάρει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια της.




ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.