Τελευταίες Ειδήσεις

Στο δίκτυο φυσικού αερίου η Καλαμπάκα



Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον η εγκατάσταση φυσικού αερίου στην Καλαμπάκα μετά και την επίσημη ένταξη στο πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου διανομής για την περίοδο 2017-2021 από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ΑΕ.
Αυτό προκύπτει κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από το Δήμο Καλαμπάκας που με βάσει σχετική ενημέρωση της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ΑΕ  αναφέρει χαρακτηριστικά: «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η περιοχή μας εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου διανομής για την περίοδο 2017-2021.
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ως διαχειριστής των Δικτύων Διανομής, είναι αρμόδια για την ανάπτυξη και κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, για την κατασκευή των παροχετευτικών αγωγών, για την εγκατάσταση των μετρητικών διατάξεων των Τελικών Πελατών, καθώς και για την εγκατάσταση του σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου.

Ήδη η ΕΔΑ απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Δήμο Καλαμπάκας στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει  πως μετά την οριστικοποίηση των σχετικών αδειών η εταιρεία θα ενημερώσει την Δημοτική Αρχή για το χρονοδιάγραμμα και τον προγραμματισμό των απαραίτητων εργασιών.
Το σχετικό έγγραφο της ΕΔΑ παρατίθεται παραπλεύρως ενώ θα πρέπει να σημειωθεί  ότι με βάσει τις εξαγγελίες των υπευθύνων αυτής οι πολίτες της Καλαμπάκας αλλά και οι επαγγελματίες που θα υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις για σύνδεση με τα δίκτυα φυσικού αερίου θα έχουν δωρεάν τα τέλη σύνδεσης εφ΄ όσον αυτές υποβληθούν μέχρι τέλος του τρέχοντος  έτους.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.