Τελευταίες Ειδήσεις

Αρχίζουν οι εργασίες για το φυσικό αέριο στην Καλαμπάκα



Την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην Καλαμπάκα και την κατασκευή των τριών πρώτων χιλιομέτρων του δικτύου.
Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Σινάνης λέγοντας ότι παράλληλα θα κατασκευαστεί σε ακίνητο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος και ο σταθμός αποσυμπίεσης σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο για το σκοπό αυτό.  
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κάλεσε τους δημότες να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις για σύνδεση με τα δίκτυα καθότι αυτό βοηθάει και την ΕΔΑ και συνάμα θα έχουν δωρεάν τα τέλη σύνδεσης εφ΄  όσον τις καταθέσουν μέχρι τέλους του έτους.

Παράλληλα ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμπάκα.
Στην συνεδρίαση ο κ. Κόττης ζήτησε να γίνουν  ενέργειες από το Δήμο για να χαρακτηριστούν επιλέξιμες κάποιες εκτάσεις βοσκοτόπων ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Τούλας ανέφερε ότι ο Δήμαρχος δεν αντιμετώπισε ως όφειλε ι την αποζημίωση υλικών ζημιών που ακούγεται πως προκάλεσε σε σταθμευμένο μοτοποδήλατο στη Διάβα με τον κ. Σινάνη να απαντά ότι του θέματος έχει επιληφθεί η ασφαλιστική εταιρεία.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης από πλευράς της αντιπολίτευσης επικρίθηκε η Δημοτική Αρχή για την αντίδρασή αναφορικά με τον καθαρισμό δασών με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο δάσος της Βασιλικής αλλά και των ρεμάτων με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της Θεόπετρας επισημαίνοντας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη του θεραπεύειν..

Βέβαια επ΄ αυτών υπήρξε κάποια αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Λύπα και Ζιάκα με τον Δήμαρχο που έκανε ότι γίνεται μικροπολιτική.ενώ στη συνέχεια το σώμα συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη μεταξύ των οποίων και η τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.