Τελευταίες Ειδήσεις

Χιονίζει στην Τριγγία



Μετά την πρωινή χιονόπτωση που... «πασπάλισε» την κορυφή της Τριγγίας (2204 μ.), το απόγευμα της Τρίτης άρχισε ξανά να χιονίζει στο ίδιο σημείο. Η κορυφή του όρους έχει αρχίσει ήδη να ασπρίζει από το χιόνι, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του trikalaola. Στον κάμπο βρέχει σε διάφορες περιοχές του Νομού Τρικάλων και το κρύο γίνεται αισθητό πλέον.
Τα πήρε και τα σήκωσε ο ανεμοστρόβιλος τα θερμοκήπια στην Ιεράπετρα

Τα “πήρε και τα σήκωσε” στην κυριολεξία ο ανεμοστρόβιλος, που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την Ιεράπετρα, τα θερμοκήπια της περιοχής.

Μάλιστα εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε τέσσερα θερμοκήπια, με το ένα εξ αυτών να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς η ένταση του ανέμου ήταν τόσο δυνατή, που το θερμοκήπιο μετακινήθηκε λίγα μέτρα παρακάτω.

Οι ιδιοκτήτες μουδιασμένοι πήγαν σήμερα το πρωί να διαπιστώσουν από κοντά το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, αντικρίζοντας ένα απογοητευτικό θέαμα για τις περιουσίες τους.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να λάβουν κάποια αποζημίωση για τις ζημιές αυτές, καθώς δεν είχαν ασφάλεια για αυτό το φυσικό φαινόμενο.


Προβλήματα στο Άργος από την κακοκαιρία

Πρόβλημα στη διασταύρωση του Νότιου Περιφερειακού με την οδό Τριπόλεως δημιουργήθηκε σήμερα στο Άργος λόγω της έντονης βροχόπτωσης.Χώματα και πέτρες συσσωρεύθηκαν και δημιουργούσαν πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

Στο σημείο παρενέβη η Πυροσβεστική που με την βοήθεια της Αστυνομίας σταμάτησε την κυκλοφορία για λίγο και καθάρισαν το οδόστρωμα.

Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη στην Αθήνα
Αρκετές περιοχές της Ελλάδας έχει αρχίσει ήδη να πλήττει το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, που οι μετεωρολόγοι ονόμασαν «Δαίδαλο». Το καιρικό μέτωπο θα επηρεάζει τη χώρα μας  μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Λόγω των άσχημων συνθηκών, από χθες Δευτέρα έως και την Τετάρτη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα πλήξουν αύριο, Τετάρτη, την ανατολική και νότια Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως και 7 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν την Αττική. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια προάστεια. Άνεμοι τοπικά έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, στον Θερμαϊκό έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, σήμερα, Τρίτη (24/10/2017), θα επηρεαστούν:

Η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η ανατολική Μακεδονία.

Προς το βράδυ και πάλι η Ανατολική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη (25/10/2017).

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από το μεσημέρι της Δευτέρας ισχυρές αστραπές έσκιζαν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ σημειώθηκε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ παρενέβη και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.

Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η πυροσβεστική το λιμενικό και ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.

Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Έπεσε χαλάζι στην Πάργα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr, στην Πρέβεζα έβρεχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.
Ισχυρή βροχόπτωση έκρυψε το δρόμο στην Παλιοβούνα - Η κατάσταση στη Ναυπακτία

H κάμερα του Nafpaktianews.gr τη νύχτα της Δευτέρας κατέγραψε στην Παλιοβούνα την ισχυρή βροχόπτωση η οποία είχε κρύψει κυριολεκτικά τον δρόμο.

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά



Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από το χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας, από όπου διακρίνεται ένας υδροστρόβιλος στον ορίζοντα.

Χιόνια στα ορεινά

Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.