Τελευταίες Ειδήσεις

Χωρίς παρέλαση η 28η Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν η αιτία να ματαιωθεί η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα.
Ωστόσο οι λοιπές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά με την τέλεση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαριωνος χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Στρατονικείας κ. Στεφάνου συμπαραστατούμενου από τον  Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων  Αρχιμανδρίτη  Νήφωνα, κληρικούς και μοναχούς.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου ενώ μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Καλαμπάκας με υψωμένες της γαλανόλευκες σημαίες κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό.
 Ρίγη  συγκίνησης  διαπέρασαν το εκκλησίασμα όταν κλήρος και λαός έψαλλαν τη Υπερμάχω Στρατηγώ ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Τάχα και στη συνέχεια ο Μητροποίτης κ. Στέφανος έδωσε το έναυσμα και όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό  Ύμνο.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο πεσόντων στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος και η καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο όπου τοπικοί άρχοντες και πολίτες αντάλλαξαν ευχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.