Τελευταίες Ειδήσεις

Σε χρηματοδότηση 25 νέων έργων Υγείας προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Σύσκεψη για τα έργα Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Νάνος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Δραμητινός Μάνθος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Παρθένης Δημήτρης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βαρελάς Βάϊος, οι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Σαραφίδου Μελίνα, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πινακάς Βασίλης και Λιούπης Αθανάσιος.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισήμανε τα εξής:

«Στηρίζουμε τη Δημόσια Υγεία στην πράξη. Πιστεύω μας στην Περιφέρεια είναι ότι χρειαζόμαστε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας όπου οι πλούσιοι θα μπορούν να προστρέχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και όχι οι φτωχοί στις ιδιωτικές, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Δημόσιο Σύστημα με έργα που είναι συμβατά με τον Εθνικό Χάρτη Υγείας και επιλογή της 5ης ΥΠΕ και των Νοσοκομείων.
Μέχρι σήμερα, μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013  και 2014-2020 χρηματοδοτήσαμε66 έργα Υγείας και κοινωνικών υποδομών προϋπολογισμού 62 εκατ. Ευρώ. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για νέα έργα στην Υγεία αποφασίσαμε με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας να χρηματοδοτήσουμε επιπλέον αυξάνοντας τον προϋπολογισμό κατά 5 εκατ. Ευρώ για 25 νέα έργα.

Καταγράψαμε τις ανάγκες και προσδιορίστηκαν συγκεκριμένα τα έργα από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.