Τελευταίες Ειδήσεις

Άριστη η συνεργασία με τον Πρωτοσύγκελο δηλώνει ο κ. Θεόκλητος-Μετά τις 15 Νοεμβρίου τοποθετείται χρονικά η τελετή ενθρόνισης


Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η άφιξη και ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων η οποία τοποθετείται χρονικά μετά το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου ενώ στο αξίωμα του Πρωτοσύγκελου θα παραμείνει ο Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης.
Και τούτο γιατί υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο το Διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου.
Ήδη το Διάταγμα διαβιβάστηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, προκειμένου να προωθηθεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.
Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα ορίσει ημερομηνία Διαβεβαιώσεως του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων.

Κατόπιν αυτών η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του κ. Θεόκλητου στην Καλαμπάκα και την ενθρόνισή του έχει αρχίσει και όπως είπε μιλώντας χθες στο Ρ/Σ Μετέωρα δεν βλέπει την ώρα να έλθει και να βρεθεί κοντά στο ποίμνιο του και να ζήσουν μαζί με αγάπη και κατανόηση.
Ο κ. Θεόκλητος χαρακτήρισε τυπική διαδικασία πλέον το χρόνο για την ενθρόνισή του που θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί μετά το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου.
Ωστόσο δεν έκρυψε την χαρά και την λαχτάρα του να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους της Μητροπόλεως από τους οποίους εισπράττει αγάπη και ειλικρινή συναισθήματα όπως και από τους κληρικούς και μοναχούς.
Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη είπε πως είναι άριστες χαρακτηρίζοντάς τον αδελφό και ικανότατο ανταποκρινόμενο στα καθήκοντά του με υποδειγματικό τρόπο ενώ απάντησε πως θα διατηρήσει στο αξίωμά του για να συνεχιστεί το σημαντικότατο έργο που επιτελέστηκε από τον Παππού(Μακαριστό Σεραφείμ) επισημαίνοντας πως αν δεν ήταν εκείνος δεν θα υπήρχε η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.
Είναι αυτονόητο και υποχρέωση να συνεχιστεί το έργο με τους κληρικούς που εκείνος επέλεξε να εργαστεί για την Μητρόπολη και με την βοήθεια του Θεού και την αγαστή συνεργασία όλων ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά κατέληξε ο Σεβασμιότατος στέλνοντας τους χαιρετισμούς του με πατρική αγάπη σε όλους ανυπομονώντας να βρεθεί κοντά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.