Τελευταίες Ειδήσεις

Προετοιμασίες Τρικαλινών σωματείων και φορέων για το συλλαλητήριο στις 11 Οκτώβρη στη Λάρισα ενάντια στο «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης


Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες σε όλη τη Θεσσαλία για το αγωνιστικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, ενάντια στην κοροϊδία της «δίκαιης» ανάπτυξης που διαλαλεί η κυβέρνηση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ, στη Λάρισα.   

Την ώρα εκείνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία ολόκληρου, σχεδόν, του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και των εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης, θα μιλάει στο «αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας», που οργανώνει η κυβέρνηση, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το διήμερο 10 και 11 Οκτώβρη, σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.  
Το συλλαλητήριο οργανώνουν: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, με την συμμετοχή  απ’ όλη τη Θεσσαλία δεκάδες εργατικά σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι,  Σύλλογοι Γυναικών, οι Σύλλογοι Φοιτητών, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις κι άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αγωνιστικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο,  αντιδρώντας στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας» και την ομιλία του πρωθυπουργού απευθύνουν  Σωματεία και φορείς των Τρικάλων.
Η συμμετοχή αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν , την περασμένη Τρίτη,  εργατικά σωματεία των Τρικάλων και στην οποία ανταποκρίθηκαν ΔΣ και μέλη των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αντιπρόσωποι συνταξιούχων, η Ομοσπονδία και Σύλλογοι Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων, εκπρόσωποι από συλλόγους των ΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) .
Η αναχώρηση από τα Τρίκαλα θα γίνει με λεωφορεία στις  4.30μ.μ. από την πλατεία «Εθνικής Αντίστασης», οδός Β. Τσιτσάνη.
Ταυτόχρονα οργανώνουν συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 9/10/΄17 και ώρα 5.30μ.μ.  στην αίθουσα του Ε. Κ. Τρικάλων  για την ενημέρωση του λαού της περιοχής μας σχετικά με τους πραγματικούς στόχους που υπηρετεί και προωθεί αυτή η «δίκαιη» ανάπτυξη.    
Η «δίκαιη» ανάπτυξη που επαγγέλλεται η κυβέρνηση, με τη στήριξη των άλλων κομμάτων και της Τοπικής Διοίκησης οι  οποίοι  με την πολιτική τους υποστηρίζουν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που βιώνουμε σήμερα, καθώς, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ, αλλά εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, γενικότερα των εκμεταλλευτών μας.  
Απευθυνόμαστε  σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και του μεροκάματου, σε όλους αυτούς που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, αλλά δεν τον καρπώνονται, αντίθετα, είναι τα μόνιμα θύματα των αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων διαρκείας, να καταδικάσουν την κυβέρνηση που, μέσα και από αυτού του είδους τα «αναπτυξιακά» συνέδρια, μοιράζει τις γνωστές ψευδαισθήσεις περί «δίκαιης» ανάπτυξης, με σκοπό να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στους στόχους των ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου.

Η λύση στα σημερινά αδιέξοδα βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης μέσα από τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, τους συλλόγους, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, στην ένωση σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, εργατοϋπαλλήλων, μικρών επαγγελματιών, μικρομεσαίων αγροτών, που θα στοχεύει τον αληθινό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.