Τελευταίες Ειδήσεις

Αγροτική οδοποιία και υλοτομία εγκρίθηκαν από το ΔΣ Καλαμπάκας



Με την διαδικασία του επείγοντος συνήλθε εκτάκτως το μεσημέρι της Πέμπτης το ΔΣ Καλαμπάκας το οποίο ενέκρινε έργα αγροτικής οδοποιίας και υλοτομίας σε διαμερίσματα του Δήμου.
Στην συνεδρίαση εξπρές του σώματος-διήρκεσε μόλις  15 λεπτά-ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ότι ο λόγος της επείγουσας συνεδρίασης έγκειται στο ότι την προσεχή Δευτέρα λήγει η προθεσµία για την υποβολή προτάσεων στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις» του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Και ένεκα του ότι ο Δήμος επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραµµα πρότασή σχετικά  με την αγροτική οδοποιία και κατασκευή δρόμων  στη Μύκανη, τον Ξηρόκαµπο και τη Διάβα με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ.
Ο κ. Σινάνης ανέφερε ότι έχουν γίνει ξεχωριστές μελέτες για κάθε δρόμο και πως η συγκεκριμένη δράση αφορά μόνο στην εξυπηρέτηση γεωργών και κτηνοτρόφων.

Πέραν αυτού από το σώμα εγκρίθηκαν αιτήσεις Αγροτικών Συνεταιρισµών, για να προχωρήσει άμεσα η υλοτοµία για ατοµικές ανάγκες, στην τιμή των 43 ευρώ ανά τόνο.
Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος από τον κ. Τούλα για το φυσικό αέριο, απάντησε ότι έχει εξασφαλιστεί το θέμα του οικοπέδου για την εγκατάσταση των δεξαμενών αλλά για την έλευσή στην Καλαμπάκα εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον θα καθυστερήσει καθώς έχουν υποβληθεί λίγες αιτήσεις από τους πολίτες αλλά ανέφερε πως ήδη έχει εγκριθεί δίκτυο τριών χιλιομέτρων.
Στην συνεδρίαση του σώματος συζητήθηκαν και λήφθηκαν απόφάσεις ομόφωνα για τα παρακάτω θέματα:
1. Αίτηση Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισµού Λογγά (για την παραχώρηση δικαιώµατος υλοτοµίας ατοµικών αναγκών έτους 2017) στην Τ.Κ. Λογγά
2. Αίτηση Δασικού Συνεταιρισµού Καστρακίου (για την παραχώρηση δικαιώµατος υλοτοµίας ατοµικών αναγκών έτους 2017) στην Τ.Κ. Καστρακίου
3. Αίτηση Αναγκαστικού Συνεταιρισµού Μαυρελίου (για την παραχώρηση δικαιώµατος υλοτοµίας ατοµικών αναγκών έτους 2017)στον οικισµό Αχελινάδα της Τ.Κ. Μαυρελίου
4. Αίτηση Δασικού Συνεταιρισµού Φλαµπουρεσίου (για την παραχώρηση δικαιώµατος υλοτοµίας ατοµικών αναγκών έτους 2017) στον οικισµό Αγίας Τριάδος της Τ.Κ. Φλαµπουρεσίου
5. Έγκριση της υπ’ αριθµ. 11/2017 µελέτης, Σ.Α.Υ. – Φ.Α.Υ. του έργου: «Αγροτική Οδοποιία Δήµου Καλαµπάκας» – καθορισµός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
6. Υποβολή πρότασης για ένταξη της πράξης «Αγροτική Οδοποιία Δήµου Καλαµπάκας» στη Δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις» του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».
7. Δέσµευση Δηµοτικού Συµβουλίου για ένταξη της πράξης «Αγροτική Οδοποιία Δήµου Καλαµπάκας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα όταν αυτό εκπονηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.