Τελευταίες Ειδήσεις

Ικανοποίηση Σινάνη από το ταξίδι στην Κίνα-Υπογράφηκαν συμφωνίες για τουρισμό και πολιτισμό



Εμφανώς ικανοποιημένος από το ταξίδι στην Κίνα και τις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν σε επίπεδο τουρισμού και πολιτισμού δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε μετά την επιστροφή του.
Ο κ. Σινάνης απευθυνόμενος προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψε ότι από ένα τυχαίο γεγονός πραγματοποιήθηκε το ταξίδι καθώς η συμπολίτισσα κ. Φωτεινή Πρέτσιου που έκανε διακοπές στην Τήνο συνάντησε τον καθηγητή πανεπιστημίου κ. Αριστείδη Κοντογιώργη που είχε την ευθύνη διοργάνωσης του ταξιδιού με επίσημη αποστολή άλλης πόλης αλλά δεν είχε την σχετική απάντηση οπότε τον έφερε σε επαφή  με το Δήμο Καλαμπάκας.
Άμεσα υπήρξε η θετική απάντηση από πλευράς Δήμου Καλαμπάκας και σε ελάχιστο χρόνο συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση του ταξιδίου στην πόλη  Jinzhong έδρα του ομώνυμου Δήμου της Κίνας και στο Πεκίνο.

Ανέφερε πως οι δαπάνες (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή) καλύφθηκαν από Δήμο Jinzhong, ενώ εκείνες για  τις επί πλέον δύο ημέρες του ταξιδιού στο Πεκίνο καλύφθηκαν προσωπικά από τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή.
Χαρακτήρισε θερμή την υποδοχή που επιφυλάχτηκε στην Καλαμπακιώτικη αποστολή  στην πόλη Jinzhong -όπου διέμεινε για 3 ημέρες- και τέλεια φιλοξενία με συνοδούς και ξεναγούς συνεχώς στη διάθεσή τους.
Αναφορικά με τις επαφές στο πλαίσιο του φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στον τουρισμό και τον πολιτισμό η αποστολή του Δήμου Καλαμπάκας  συμμετείχε σε 4-5 συναντήσεις - στρογγυλές τράπεζες στις οποίες συμμετείχαν επίσης  και αποστολές των πρεσβειών από Αίγυπτο, Χιλή, Αυστραλία, Σρι Λάνκα και Ισπανία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Σινάνης και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μπαντέκα-Νάνη στις συναντήσεις συνεδριακού τύπου όπου συμμετείχαν εκατοντάδες σύνεδροι-σε μια άγγιξαν τους 1000- υπογράφηκαν διάφορες συμφωνίες και σύμφωνα συνεργασίας, όπως π.χ. για την ενέργεια, τη βιομηχανία και καλύπτονταν όλες δημοσιογραφικά από αρκετά κανάλια τηλεοπτικά.

Η αποστολή της Καλαμπάκας όπως σημείωσε ο κ. Σινάνης υπέγραψε σύμφωνα συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των Μετεώρων, διατέθηκε για το σκοπό αυτό υλικό στην κινεζική γλώσσα (DVD, κάρτες, φυλλάδια) και δώρα φιλοξενίας που ετοίμασε και διέθεσε στο Δήμο  η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου την οποία και ευχαρίστησε.
Ακολούθησε προβολή βίντεο με υλικό από το ταξίδι της αποστολής στην Κίνα και καταλήγοντας ο κ. Σινάνης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που δόθηκε στο Δήμο για την προβολή τόσο Αυτού όσον και της Μετεωρίτικης Πολιτείας με ότι αυτό συνεπάγεται σε οφέλη που μπορεί να προκύψουν για όλους.




















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.