Τελευταίες Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας κτηνοτρόφων στ΄ Αμπέλια-Σε άθλια κατάσταση ο δρόμος στη θέση Χάνια


Είναι ταγμένοι να δουλεύουν με τις όποιες καιρικές συνθήκες και μάλιστα με αρκετές δυσκολίες και τα κοπάδια τους που διατηρούν στην ύπαιθρο για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους προκειμένου τα προϊόντα τους να φθάσουν στους καταναλωτές.
Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν τους ενοχλεί καθώς είναι επιλογή τους, αλλά εκείνο που τους απασχολεί είναι το αυτονόητο για την πλειοψηφία των πολιτών που δεν είναι τίποτα άλλο από την άνετη πρόσβαση στη δουλειά τους ενώ για εκείνους είναι ένας καθημερινός Γολγοθάς.
Ο λόγος για τις οικογένειες κτηνοτρόφων που είναι εγκαταστημένοι στα Χάνια Αμπελίων Κλεινού Καλαμπάκας και μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016 ο δρόμος που οδηγεί από την επαρχιακή οδό Καλαμπάκας-Κλεινοβού προς τις κτηνοτροφικές τους μονάδες έχει υποστεί τεράστιες ζημιές με συνέπεια η πρόσβασή τους να είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως επικίνδυνη όταν ο καιρός χαλάει…

Αλήθεια είναι όπως οι ίδιοι κατανοούν πως με τα στοιχεία της φύσης κανείς δεν μπορεί να τα βάλει αλλά κάποιες παρεμβάσεις και για την δική τους ομαλή κίνηση μπορούν να γίνουν.
Βέβαια μετά τις καταστροφές του περασμένου χρόνου έγιναν κάποιες παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου Καλαμπάκας σε κάποια σημεία του  δρόμου μήκους 800 συνολικά μέτρων που οδηγεί στις κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και τα σπίτια όπου μένουν οι τρεις οικογένειες αλλά δεν είναι ικανές να λύσουν το πρόβλημα.
Με τη πρώτη βροχούλα ο δρόμος και πάλι γίνεται ιδιαίτερα δύσβατος με συνέπεια με μεγάλη δυσκολία να φθάνουν στις μονάδες με τα αγροτικά αυτοκίνητα-που έχουν σχεδόν καταστραφεί από την καθημερινή καταπόνηση-ενώ μεγάλα οχήματα που τροφοδοτούν με ζωοτροφές και παραλαμβάνουν το γάλα να μην μπορούν να προσεγγίσουν.
Εδώ και μήνες ζητούν από τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν την αυτονόητη και επιτακτική λύση αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το παραμικρό και επί πλέον εισπράττουν την απάντηση-δικαιολογία από πλευράς Δήμου Καλαμπάκας  ότι δεν υπάρχουν χειριστές για τα μηχανήματα…
Εκείνοι όμως έστω  και αυτή την ώρα βγάζουν κραυγή αγωνίας και καλούν τόσο το Δήμο Καλαμπάκας όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων να παρέμβουν όσο ο καιρός είναι καλός και να ρίξουν τις απαιτούμενες ποσότητες χαλικιών και να φτιάξουν το δρόμο για την ασφαλή και ομαλή πρόσβαση στις μονάδες τους.
Σημειώνεται  ότι πρόσφατα έγινε κάποια παρέμβαση όπως αναφέρουν για να τοποθετηθούν κάποιοι σωλήνες για τα όμβρια στην πρώτη στροφή μετά την άσφαλτο με συνέπεια αυτή να κλείσει σημαντικά και να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η κίνηση ακόμη και για τα αγροτικά τους οχήματα πόσο μάλλον για τα φορτηγά.
Ο λόγος λοιπόν στους αρμοδίους γιατί και αυτοί πολίτες αυτού του τόπου είναι και δικαιούνται ισότιμη αντιμετώπιση για να εξασφαλίσουν τα προς του ζην.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.