Τελευταίες Ειδήσεις

Ψήφισμα του ΔΣ Τρικάλων για τον Δήμαρχο Ελευσίνας


 Με πολύ συγκεκριμένα μηνύματα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, πήρε θέση απέναντι στο μαχαίρωμα του Δημάρχου Ελευσίνας. Σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017, η δημοτική αρχήν έθεσε θέμα έκδοσης ψηφίσματος για το περιστατικό ενάντια στον Δήμαρχο Ελευσίνας.
Η συζήτηση που έγινε, αφορούσε σε όλο το πλέγμα των σχέσεων Δήμων – Κεντρικής Εξουσίας, Δήμων – συμβασιούχων, Δήμων – κοινωνίας. Μετά από διάλογο και με τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, υιοθετήθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο εστάλη στον Δήμο Ελευσίνας και την ΚΕΔΕ:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά.
Αυτό το θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει και πάλι, με ανησυχητικό τρόπο, το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών από κάθε θέση που η λαϊκή βούληση τους τάσσει να υπηρετήσουν και οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον.
Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα:    
        
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται. Συνεχίζει να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα θεσμό που στέκεται με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη, προωθώντας την επίλυση των προβλημάτων και τη δημιουργική αναγέννηση των Δήμων.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, δεν λύνονται τα προβλήματα με αυτόν τον τρόπο παρά μόνο με οργανωμένο αγώνα και αλληλοσεβασμό.
Καλούμε το ελληνικό κράτος να στηρίξει εμπράκτως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκμηδενίζοντας πρακτικές του παρελθόντος, που φανερώνουν αδυναμία ή απροθυμία της κεντρικής διοίκησης να επιλύσει χρόνια προβλήματα, όπως αυτά των συμβασιούχων και τα οποία, αντιθέτως, μετακυλύει – με μεσοβέζικες λύσεις – στους Δήμους».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.