Τελευταίες Ειδήσεις

Δεν ξεχνάμε! Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Εβδομάδα δράσης και ενημέρωσης της ΚΝΕ ενάντια στο Φασισμό
Φέτος, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη ΧΑ στο Κερατσίνι και τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και εργατικών σωματείων της Ζώνης, στο Πέραμα. Ο λαός και η νεολαία δεν ξεχνάμε!
Έχουμε πείρα πλέον…
Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Από τη σάπια ιδεολογία τους, το δηλητήριο του ρατσισμού, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία είναι η μήτρα που γεννιέται η εγκληματική τους δράση. Είναι υμνητές του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, των δοσίλογων συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή.

Η ΧΑ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στα αφεντικά, στους εφοπλιστές κλπ., στήνοντας εργοδοτικά εθνικιστικά σωματεία, όπως αυτό της Ζώνης του Περάματος, κάνοντας δεκάδες επερωτήσεις στη Βουλή για τα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών και στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία με τα μεροκάματα στα Τάρταρα. Και όλα αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις "φωνές" και τα σόου στη Βουλή και τα κανάλια.
Είναι σκυλιασμένοι υπερασπιστές του συστήματος της εκμετάλλευσης. Για αυτό λένε ότι "φταίνε οι μετανάστες και οι αγώνες που δεν έχουμε δουλειές", για να στρέψουν τους εργαζόμενους ενάντια στα αδέλφια τους και όχι ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την ανεργία.
Εχθρεύονται κάθε τι το αγωνιστικό και προοδευτικό. Για αυτό χτυπάνε εργάτες και είναι λυσσασμένοι αντικομμουνιστές. Για αυτό εγκαλούν το σύστημα να "διώξει το ΚΚΕ", επειδή παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Είναι εθνικιστές, δηλαδή υποστηρικτές της σάπιας ιδεολογίας που ιστορικά χρησιμοποίησαν τα αφεντικά και οι ιμπεριαλιστές, για να βάλουν τους λαούς να σκοτώνονται, για τα κέρδη τους. Βρίζουν τους πρόσφυγες που είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για να αθωώσουν τις σφαγές που γίνονται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο φασισμός - ναζισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού
Ο φασισμός και οι φασιστικές οργανώσεις, όπως η ΧΑ, δεν είναι μια "στρέβλωση", ένα "απόστημα στο όμορφο πρόσωπο της δημοκρατίας που πρέπει να σπάσει". Γεννιέται και ανδρώνεται από το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη ΧΑ. Γι' αυτό πότε τους αμολάει και πότε τους μαζεύει ανάλογα με τα συμφέροντά του. Την ίδια ώρα τα οικονομικά συμφέροντα που τους στηρίζουν και αλληλοδιαπλέκονται με τους φασίστες, παραμένουν.
Η ΧΑ πρέπει να καταδικαστεί για τις εγκληματικές της ενέργειες. Χωρίς αυτό όμως να δημιουργεί κανένα εφησυχασμό στο λαό και τη νεολαία. Πόσο μάλλον που η αστική "δικαιοσύνη", που είναι ταχύτατη, όταν αφορά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, στο να βγάζει παράνομες τις απεργίες, να διώκει στελέχη του εργατικού κινήματος, να καταδικάζει αγρότες που αγωνίζονται στα μπλόκα, ακόμα και μαθητές που κινητοποιούνται, όσο αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής καθυστέρησε τρία ολόκληρα χρόνια. Η καθυστέρηση αυτή με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προηγούμενων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ έχει αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι, ακόμα και ο Ρουπακιάς, που έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.
Όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπερασπίζονται το σύστημα του καπιταλισμού, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, αφού:
Ανέχτηκαν τη ναζιστική δραστηριότητα. Ακόμα και τώρα, στην κρατική ΕΡΤ καθώς και στο σύνολο των ΜΜΕ, οι φασίστες-δολοφόνοι μπορούν να απολαμβάνουν τηλεοπτική προβολή.
Συμμετέχουν στην εκστρατεία ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό. Μιλάνε για ολοκληρωτικά καθεστώτα, ταυτίζοντας την καπιταλιστική ναζιστική Γερμανία με το πρώτο εργατικό κράτος, την ΕΣΣΔ, που συνέτριψε το φασισμό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει στην αντικομμουνιστική φιέστα Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Έθρεψαν τον εθνικισμό, προωθώντας τον μέσα από αποπροσανατολιστικά συνθήματα όπως "Ελλάδα-προτεκτοράτο της Μέρκελ", "για πολιτικούς ξεπουλημένους στους ξένους" κ.ά. που έδιναν αέρα στα πανιά των φασιστικών δυνάμεων.
Η πάλη του λαού και της νεολαίας θα ξεριζώσει το ναζιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο
Το οργανωμένο εργατικό κίνημα, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες μπορούν να ξεριζώσουν το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Με αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και τη νεολαίας, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο που είναι τα αφεντικά, το κράτος τους, οι ενώσεις τους και οι κυβερνήσεις τους. Αγώνα ενάντια σε κάθε υπηρέτη του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και των φασιστοειδών της ΧΑ.
Με δυνατό ΚΚΕ και ΚΝΕ, με συσπείρωση και συμπόρευση κάθε νέου από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα με τους κομμουνιστές, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, θα ξεριζώσουμε τη μήτρα που γεννά τη φτώχεια - την ανεργία = τον πόλεμο - την προσφυγιά και το φασισμό – ναζισμό.
T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
18/9/2017

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.