Τελευταίες Ειδήσεις

Νήφων…ΑΞΙΟΣ διάδοχος



Η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή Μητροπολίτη στη χηρεύουσα Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων έχει αρχίσει και βαδίζουμε ολοταχώς προς την ημέρα  της 6ης Οκτωβρίου οπότε η Ιερά Σύνοδος θα κάνει την επιλογή της.
Πρόκειται για μια διαδικασία που αναμένουν άπαντες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα στους κόλπους της Μητρόπολης που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δημιουργίας και αγάπης για την εκκλησία και την ορθοδοξία μας η προσφορά και το στίγμα που άφησε σε αυτή ο Μακαριστός Σεραφείμ.
Επιθυμία του-όπως άλλωστε είχε δηλώσει-λίγο πριν την εκδημία του, ήταν να τον διαδεχτεί ο Πρωτοσύγκελος-Καθηγούμενος της ΙΜ Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, ένας πολύ καλός κληρικός με την πολύτιμη βοήθεια του οποίου ξεκίνησε και έφερε εις πέρας όλα τα μεγάλα έργα.
Για όσους έχουν γνωρίσει τον π. Νήφωνα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να κατανοήσουν ότι πρόκειται για έναν μοναχό-κληρικό που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, με ακλόνητη πίστη στο Θεό, αγάπη προς τον συνάνθρωπο που προσπαθεί διακριτικά να τον στηρίξει κάνοντας πράξη το «Αγαπάτε Αλλήλους».

Οργανωτικός και αποτελεσματικός, μειλίχιος και καθόλα αγαπητός από λαϊκούς και κληρικούς απολαμβάνει της αγάπης και της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι άπαντες επιθυμούν να είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Άξιος συνεχιστής του τεράστιου και σημαντικού έργου του προκατόχου του.
Άλλωστε ο Μακαριστός Σεραφείμ τον είχε προτείνει ως διάδοχό του, οπότε αναμένεται η 6η Οκτωβρίου για να δούμε αν τελικά οι εκλέκτορες θα τον επιλέξουν.
Βέβαια σε μια εκλογική διαδικασία υπάρχει πάντα και η άλλη ή οι άλλες υποψηφιότητες και αυτό είναι καθόλα δημοκρατικό και θεμιτό.
Εκείνο όμως που θα περίμενε κανείς σε μια τέτοια περίπτωση, είναι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων και ειδικότερα από την κεφαλή της Ιεραρχίας που αν και…αναμενόμενο, πήρε θέση για άλλη υποψηφιότητα λέγοντας ότι συμφωνώ…
Ερώτημα που δεν έγινε αλλά σίγουρα χρήζει απάντησης είναι αν συμφωνεί ή όχι και με την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Νήφωνος ή όποια άλλη εάν και εφ΄ όσον μιλάμε για ισότιμη αντιμετώπιση και δημοκρατική…
Ευχής έργον εν προκειμένω θα είναι να τους φωτίσει όλους ο Κύριος και να σκεφτούν συν τοις άλλοις και την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας την οποία γνωρίζουν καλά ότι πρέπει να σέβονται και να αφουγκράζονται και επί πλέον χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε Μητρόπολη.
Ο λαός της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων και όχι μόνον, έχει κάνει την επιλογή του και αυτό το γνωρίζουν καλά στην Αρχιεπισκοπή καθότι έχουν λάβει μηνύματα για τον εκλεκτό της καρδιάς τους και ποιόν επιθυμούν ως διάδοχο του Μακαριστού Σεραφείμ.
Ο Αρχιμανδρίτης Νήφων έχει όλα τα προσόντα να εκλεγεί και όλοι θα αναφωνήσουν AΞΙΟΣ γιατί γνωρίζει τα πάντα και έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικά συνεχίζοντας το έργο ενός Μεγάλου Ποιμενάρχη που με υπομονή, επιμονή και αγάπη Θεού υλοποίησε στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.
ΗΘΜΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.