Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιά απείλησε τη Βασιλική-Μάχη για την κατάσβεση και με καναντέρ



Ώρες αγωνίας περνούν από το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι της Βασιλικής μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πευκόδασος της Βασιλικής.
Αν και τα αίτια πρόκλησης της παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα πολλοί μιλούν για εμπρησμό ενώ στην περιοχή επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΟΥ Καλαμπάκας κ. Τσιορλίδα.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. ΜΙχαλάκης που με μηχανήματα δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες γιατί το μέτωπο της φωτιάς πλησίασε επικίνδυνα και προς τα πρώτα σπίτια του χωριού πάνω από το υδραγωγείο με τους κατοίκους να παρακολουθούν ε αγωνία τις εξελίξεις ενώ αρκετοί έριχναν με λάστιχα νερό για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Λίγο μετά τις επτά έφθασαν στην περιοχή και έκαναν ρίψεις νερού δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ βοηθώντας σημαντικά τις επίγειες δυνάμεις για να περιορίσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι της νύχτας.
Σημειώνεται ότι το έργο των πυροσβεστικών οχημάτων ενίσχυσαν και υδροφόρες του Δήμου Καλαμπάκας με την συνδρομή των Αντιδημάρχων κ.κ. Παπαγεωργίου και Παπναστασίου που έσπευσαν άμεσα επί τόπου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος  στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο και 2 Α/Φ.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.