Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρή η λιτανεία του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα-Ο κ. Μάξιμος ευχήθηκε την εκλογή Νήφωνος ως Μητροπολίτη

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος τις οποίες παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με τον Πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Βησσαρίωνος στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου-Τοποτηρητού της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων παρουσία και του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στέφανου, του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος, κληρικών και μοναχών  και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας  εν πομπή η οποία κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου τελέστηκε και η αρτοκλασία.

Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Σεβασμιότατο κ. Μάξιμο ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το θεάρεστο έργο του Αγίου Βησσαρίωνος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος υπήρξε πυρσός αγιοπνευματικής εμπειρίας, υπέμεινε πολλά και στην καθημερινότητά του και στον ιερατικό και επισκοπικό βίο ενώ υπήρξε πρύτανης φιλανθρωπίας.
Ήταν άνθρωπος της θυσιαστικής αγάπης και προσφοράς, στα χνάρια του θέλουμε να γαλουχήσουμε και τους νέους μας.
Ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές  για ανάδειξη νέου Μητροπολίτου στην ΙΜ Σταγών και Μετεώρων λέγοντας ότι «σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες αλλά από άνδρες ικανούς, Αρχιερείς που είναι ζυμωμένοι με την καλογερική, τιμούν και αγαπούν το ράσο» και ευχήθηκε  την εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Ηγουμένου του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτου Νήφωνος Καψάλη ως νέου Μητροπολίτου.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, ανήμερα της εορτής στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε  το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πιστών.











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.