Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκλονίζει η ιστορία του μικρού Κωνσταντίνου – Ξύπνησε από το κώμα και ρωτούσε για την ΑΕΚ



Η ιστορία του Κωνσταντίνου Μπακογιάνη συγκλόνισε και ένωσε πολλούς Έλληνες, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν το 12χρονο αγόρι, μετά από αυτό το «παιχνίδι» που έπαιξε η μοίρα, στον ίδιο και την οικογένειά του, πέντε χρόνια μετά το χαμό του πατέρα του.
Στις 9 Ιουλίου 2017, ο μικρός τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, όταν επεχείρησε να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων σακούλα, μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Το παιδί υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χειρουργήθηκε στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» Θεσσαλονίκης και κέρδισε τη μάχη με το θάνατο.
Ο μεγαλύτερος αγώνας, όμως, για τον μικρό Κωνσταντίνο και την οικογένειά του θα ξεκινούσε μετά την επέμβαση. Κι αυτό γιατί ο 12χρονος, όταν θα ξυπνούσε από το κώμα, θα χρειαζόταν αποκατάσταση, μία διαδικασία ιδιαίτερα δαπανηρή.

Ωστόσο, η ευαισθητοποίηση του κόσμου ήταν τεράστια. Τρικαλινοί πολίτες, αλλά και Έλληνες από το εξωτερικό, έδειξαν με συγκινητικό τρόπο τη συμπαράστασή τους στο παιδί. Μάλιστα, ο ΑΟ Τρικάλωνδημιούργησε βίντεο καθότι ο Κωνσταντίνος είναι μέλος του προπαιδικού τμήματος των Ακαδημιών της ομάδας, η οποία στα τέλη Αυγούστου έδωσε φιλικό με τον Άρη, μέρος των εσόδων του οποίου διατέθηκαν για την αποκατάσταση της υγείας του.
sportdog.gr
Ξύπνησε και ρωτούσε για την ΑΕΚ
Έντεκα μέρες μετά το χειρουρχείο, ο Κωνσταντίνος ξύπνησε από την καταστολή. Μιλούσε μετα δυσκολίας και αδυνατούσε να περπατήσει. Η πρώτη ερώτηση που έκανε τους οικείους του, τους ξάφνιασε και τους έδωσε ελπίδα ότι ο μικρός ήταν καλά στην υγεία του. Απλά χρειαζόταν λίγο χρόνο για να επιστρέψει πλήρως. Ο 12χρονος ρώτησε τη μητέρα του πώς πάει η αγαπημένη του ομάδα, η ΑΕΚ.
«Είχε μόλις ξυπνήσει από το κώμα και σκεπτόταν την ΑΕΚ. Έχει θέμα με την Ένωση», αναφέρει η μητέρα του, Σοφία Λιάκου στο sportdog.gr επιβεβαιώνοντας το γεγονος και προσθέτει:
«Τα αδέρφια μου του κόλλησαν το μικρόβιο και έγινε φανατικός Ενωσίτης. Τώρα την Κυριακή που είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ψάχνουμε να βρούμε τρόπο για παρακολουθήσει το παιχνίδι».
Το Animus και η κίτρινη μπάλα
Μετά από πολλές ημέρες νοσηλείας και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του μεταφέρθηκε στο «Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS» στη Λάρισα. Είναι το κέντρο που είχε φιλοξενήσει, μία άλλη φίλη της ΑΕΚ, η οποία είχε περάσει μία δραματική περιπέτεια.
Ο λόγος για τη 15χρονη, τότε, Μυρτώ, η οποία είχε υποστεί σοβαρές βλάβες, μετά από απάνθρωπη επίθεση που δέχτηκε κατά τις διακοπές της, το 2012, στην Πάρο. Στον κάμπο και μετά από μεγάλο αγώνα, ο Κωνστατίνος αποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία του και κατάφερε να περπατήσει ξανά.
«Πλέον είναι καλά. Μπορεί και κολυμπάει. Περπατάει με τη βοήθεια νάρθηκα, γιατί το χτύπημα επηρέασε το νεύρο του αριστερού του ποδιού. Αυτό το θεματάκι με το πόδι θα αποκατασταθεί πλήρως με την πάροδο του χρόνου, όπως μας είπαν οι γιατροί», τονίζει η γονέας του.
Ο Κωνσταντίνος βγήκε την μόλις την Παρασκευή (22/9/17) από το κέντρο και επέστρεψε σπίτι του. Μάλιστα, οι άνθρωποι του Animus του έκαναν δώρο μία κίτρινη ποδοσφαιρική μπάλα, η οποια φέρει πάνω τις υπογραφές τους και τον αποχαιρέτησαν μέσω Facebook.

«Πλέον κάνει θεραπείες κατ’ οίκον. Όπως και τα μαθήματα για το σχολείο, από το οποίο θα χρειαστεί να απουσιάσει μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτη θα ειναι η μόνη δραστηριότητά του αυτόν τον χρόνο. Δεν θα κάνει ποδόσφαιρο μέχρι να αποθεραπευτεί πλήρως. Του έκανε καλό όμως το άθλημα, γιατί λειτούργησε θετικά στην αποκατάστασή του. Η ταχεία βελτίωσή του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αθλητής», σημείωνει η κυρία Σοφία στο sportdog.gr.
Πλέον, ο μεγάλος στόχος του μικρού Κωνσταντίνου είναι να γίνει πλήρως καλά και να καταφέρει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο με τους φίλους του και στα Τρίκαλα. Παράλληλα, περιμένει πώς και πώς μία φανέλα της ΑΕΚ υπογεγραμμένη από τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, μία ευχή που ετοιμάζεται να την υλοποιήσει, ο γνωστός Ενωσίτης από το Μαυρέλλι Τρικάλων, Δημήτρης Γάλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.