Τελευταίες Ειδήσεις

Με Λεμπέση, Εύα Κανέλη και αμανέ στην Εύβοια




Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 παραμονή της Παναγίας βρεθήκαμε σε ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι της Εύβοιας το Πύργο δίπλα στη Κύμη. Ο Γιάννης Λεμπέσης (τζουρά-τραγούδι), η ξεχωριστή λαϊκή τραγουδίστρια Εύα Κανέλη, ο Βασίλης Μούζος (μπουζούκι), ο Πορφύρης Κονάς (ακορντεόν), ο Νίκος Βερύκοκος (βιολί-τραγούδι) και ο Θοδωρής Κυδωνιεύς (κιθάρα) είχαν προσκληθεί από τον Πολιτιστικό σύλλογο Πύργου για να διασκεδάσουν τους 1200 Ευβοιώτες και όχι μόνο που από τις 9μ.μ είχαν κατακλύσει το προαύλιο του Δημοτικού σχολείου για να συμμετέχουν στο πανηγύρι.

Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου με ήθος και ευγένεια έγιναν θυσία για να περάσουμε καλά με τα υπέροχα φαγητά που είχαν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού.



Στις 10 μ.μ. ξεκίνησε να παίζει η ορχήστρα Λαϊκή Στράτα του Λεμπέση με πρώτο τραγούδι την επιτυχία του: Όμως εμείς είμαστε εμείς. Ακολούθησε μία δίωρη μουσική πανδαισία με τα κλασικά και διαχρονικά αριστουργήματα του Ρεμπέτικου, Παραδοσιακού και Λαϊκού τραγουδιού. Από τα Ματόκλαδα και τη Φραγκοσυριανή του Μάρκου μέχρι το Μπαγλαμαδάκι του Νίκου Παπάζογλου, από το εκπληκτικό διαλογικό Μυλωνάς του Σταύρου Παντελίδη του 1934, τον Ψαρά του Μητσάκη, τα παραδοσιακά Γιωργίτσα, Τράτα, Τί σε μέλει εσένανε, Θα σπάσω κούπες κ.ά. μέχρι το Ρολόι κομπολόι του Άκη Πάνου το Τέλι-τέλι του Λοΐζου τα Τρελάδικα του Σούκα, τα Χνάρια των Δερβενιώτη-Βίρβου, δεκάδες άλλα και φυσικά τα τραγούδια του Λεμπέση που τα ξέρουν οι συντοπίτες του Ευβοιώτες.

Ιδιαίτερα καταχειροκροτήθηκε η Εύα Κανέλη όταν ερμήνευσε τα Καρδιοφτερουγίσματα, το Βάζω Χ και διαγράφω και το Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου, τραγούδια του Λεμπέση.

Και αφού είχε δημιουργηθεί μια πανέμορφη ατμόσφαιρα άρχισε το τρικούβερτο γλέντι μέχρι τις 5 το πρωί με συνεχόμενες χορευτικές εναλλαγές: Νησιώτικα, Δημοτικά, Συρτά, Χασαποσέρβικα, Τσάμικα, Ζειμπέκικα, Τσιφτετέλια, Καρσιλαμάδες και όλους τους υπέροχους Ελληνικούς χορούς. Γύρω στις 5 το πρωί όπου είχαν μείνει οι πιο μερακλήδες ο Λεμπέσης είπε: Και τώρα οι επιθυμίες σας, δε θα φύγει κανείς χωρίς να ακούσει το τραγούδι του.

Και ήρθε η πρώτη επιθυμία τω μερακλήδων: Μη μου χαλάτε τα όνειρά μου από την Εύα με Αμανέ. Και η Κανέλη αυτή η ξεχωριστή τραγουδίστρια μετά από 7 ώρες στη καρέκλα και έχοντας πει δεκάδες διαμάντια, γελαστή και ακμαία ερμηνεύει υποδειγματικά το τραγούδι κάνοντας στο τέλος έναν υπέροχο Αμανέ όπως έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στο βίντεο.

Κατά τις 6 το πρωί φύγαμε χαρούμενοι και «γεμάτοι» από καλή Ελληνική Λαϊκή μουσική. Υπάρχει λοιπόν Αληθινό Λαϊκό τραγούδι, υπάρχει όμορφο Λαϊκό γλέντι στην Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα του 2017.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.