Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ-ΟΥΣΤ! Στους τσιφλικάδες από Ελάφι, Βλαχάβα, Αύρα κ.λπ.


Στον Νομό μας συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Εν έτει 2017 (!) υπάρχουν δάση, δασικές εκτάσεις ή κτηνοτροφικές χορτολιβαδικές εκτάσεις, χιλιάδων στρεμμάτων η καθεμιά, που τις διεκδικούν τσιφλικάδες! Είτε πρόκειται για μοναστήρια είτε για ιδιώτες. Όλοι αυτοί ισχυρίζονται ότι τ’ αγόρασαν από τους Οθωμανούς! Η Θεσσαλία όμως απ’ τους Οθωμανούς απελευθερώθηκε τον 19ο αιώνα. Μοναστήρια και ιδιώτες τσιφλικάδες δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας (ούτε θα μπορούσαν να έχουν) και μιλούν για… «διακατεχόμενα κτήματα» (όρο που εφεύραν οι ίδιοι!).
     150 σχεδόν τώρα χρόνια ελληνικές κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων, και το Τρικαλινό πολιτικό κατεστημένο, σ’ όλες του τις εκφάνσεις, εμπαίζουν συστηματικά ολόκληρα τρικαλινά χωριά, τα οποία ζητούν το αυτονόητο. Να εκμεταλλευθούν ή να χρησιμοποιήσουν για την κτηνοτροφία τους τις παραπάνω εκτάσεις τους. Δηλαδή τα δικά τους δάση και λιβάδια.
    Ιδιώτες τσιφλικάδες θέλουν ν’ αρπάξουν απ’ τους κατοίκους του το δάσος του Ελαφίου.

    Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Μετεώρων ξεκίνησε δικαστικό αγώνα και διεκδικεί το «Λιβάδι Κρανιά» 3.500 στρεμμάτων από τη Βλαχάβα και 1000 στρεμμάτων από την Αύρα, όταν αυτό ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή των δυο χωριών από το έτος 1961 συνεχώς και αδιακόπως μέχρι σήμερα!
    Τη βουλιμία των αχόρταγων τσιφλικάδων, με ράσα ή χωρίς ράσα, στηρίζει σήμερα η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα. Στην πραγματικότητα καραδεξιά κυβέρνηση, αφού κι αυτή είναι με τους «ισχυρούς», κόντρα στον λαό!
   Η σημερινή κυβέρνηση είναι εξ ορισμού ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει φιλολαϊκά το ζήτημα των λεγόμενων «διακατεχόμενων κτημάτων», γιατί δεν έχει καμιά απολύτως διάθεση και προσανατολισμό να συγκρουσθεί με τα κατεστημένα συμφέροντα. Έχει γίνει προ πολλού «νύχι-κρέας» μαζί τους. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του Δάσους Ελαφίου που τυχαίνει ένας τσιφλικάς να συμμετέχει στην ηγεσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον μονόδρομο των κατοίκων του Ελαφίου που δεν είναι άλλος απ’ την εξέγερση και κατάληψη του Δάσους! Το Δάσος είναι δικό τους και έχουν δικαίωμα (και υποχρέωση!) να μην το παραδώσουν στους τσιφλικάδες και τους υποστηρικτές τους!
   Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ δηλώνουμε έμπρακτα αλληλέγγυοι σ’ ένα τέτοιο δίκαιο αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.