Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην Παναγία Καναλιώτισσα



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Γεννέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Καναλιώτισσας, Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου.
Το απόγευμα της Πέμπτης δεκάδες πιστοί ανηφόρισαν στο γραφικό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο πάνω από το Καστράκι για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μετ΄ αρτοκλασίας από τον Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου-Πρωτοπσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων  Αρχιμανδρίτη Νήφωνα  συμπαραστατούμενου από ιερείς και μοναχούς.

Η ατμόσφαιρα άκρως κατανυκτική με τους πιστούς που συνέρρευσαν να απευθύνουν τις προσευχές τους προς την Παναγιά και να τιμούν με την παρουσία τους,  τις εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της εορτής , ευχαριστώντας Την γιατί και φέτος αξιώθηκαν να βρεθούν στο ιστορικό Μετόχι στο οποίο κατέφυγαν την περίοδο του 1940 αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και βρήκαν προστασία από τους κατακτητές.
Ο Καθηγούμενος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με την ευλογία της Παναγίας να αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού όλοι οι προσκυνητές απόλαυσαν τη φιλοξενία του της αδελφότητας της ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Τρίτης με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί που ανηφόρισαν στο ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται στο πανέμορφο δάσος Καναλάκι του Καστρακίου.
Σημειώνεται ότι τον εσπερινό παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης συνοδεία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθος πιστών.

















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.