Τελευταίες Ειδήσεις

Επί ποδός και σήμερα οι Ελαφιώτες


Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα το Ελάφι και οι κάτοικοί του που ήδη βρίσκονται στο δάσος αναμένοντας τις επόμενες κινήσεις των διακατόχων και του εργολάβου υλοτομίας.
Οι Ελαφιώτες με βάση την πληροφόρηση ότι και σήμερα θα επιχειρηθεί νέα προσπάθεια υλοτόμησης στη θέση "Μπάρμπα" και το ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται στην περιοχή από τα ξημερώματα έχουν συγκεντρωθεί στο δάσος και φέρονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοτομία.
Βέβαια η άλλη πλευρά με χθεσινές δηλώσεις στο Ρ/Σ Μετέωρα του δικηγόρου της κ. Αλεξίου θα προχωρήσει κανονικά στη διαδικασία καθώς έχουν στα χέρια τους όλα τα έγγραφα και τις άδεις να προχωρήσουν στην υλοτόμηση καλώντας τους Ελαφιώτες να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία αποφεύγοντας ακραίες ενέργειες που δεν ωφελούν.

Πάντως οι κάτοικοι του Ελαφίου όπως πληροφορούμαστε σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να φύγει ούτε ένα ξύλο από δάσος.
Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων του Ελαφίου μιλώντας στο Ρ/Σ Μετέωρα κάλεσε κάθε αρμόδιο να παρέμβει επιτέλους και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα επαναλαμβάνοντας ότι ο αγώνας των Ελαφιωτών είναι για τον δημόσιο χαρακτήρα του δάσους και όχι για να το οικειοποιηθούν οι ίδιοι.
Ζήτησε να ανασταλεί κάθε ενέργεια μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση όπως έχουν ζητήσει τον προσεχή Δεκέμβριο-υπενθυμίζοντας απόφαση του Νομάρχη Τρικάλων Πέτρου Ρίζου το 1988 για αναστολή υλοτομίας για ένα εξάμηνο-και κάλεσε άλλη μια φορά του βουλευτές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ανάκληση της φράσης περί «ανδρείκελων» να πάνε στο χωριό όπως έχουν δεσμευτεί σε πρόσφατη συνάντησή τους στα γραφεία του κόμματος στα Τρίκαλα.
Σημειώνεται τέλος ότι μιλώντας σχετικά για το θέμα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σκρέκας δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα καθότι έχει μιλήσει με τους Ελαφιώτες και δεσμεύτηκε ότι μετά την επιστροφή του από τη ΔΕΘ θα ασχοληθεί ειδικότερα με το θέμα μιας και είναι στην αρμοδιότητα του ως τομεάρχη του κόμματος επισημαίνοντας ότι το ζήτημα θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από την πολιτεία πολύ νωρίτερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.