Τελευταίες Ειδήσεις

Χτύπησαν καμπάνες ξανά στο Ελάφι


Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε και πάλι χθες το πρωί το Ελάφι όταν δόθηκε η πληροφορία για είσοδο υλοτόμων για υλοτόμηση του διακατεχόμενου δάσους με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Παρά τα όσα συζητήθηκαν και στην συνάντηση του Σαββάτου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητήθηκε να μην γίνει καμία απολύτως ενέργεια μέχρι την επίσκεψή τους στο Ελάφι ενώπιον της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων αλλά και της ανακοίνωσης του τοπικού κομματικού οργάνου να υπάρξει μονομερής ενέργεια  αυτό δεν συνέβη.
Έτσι νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι καμπάνες του Ελαφίου άρχισαν να χτυπούν καλώντας όλους τους κατοίκους για κινητοποίηση καθώς οι φερόμενοι διακάτοχοι εισήλθαν στο δάσος στη θέση «Μπάρμπα» και ομάδα υλοτόμων έχοντας την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησαν να υλοτομούν.
Σύσσωμο το χωριό αλλά και συγχωριανοί τους που έσπευσαν από Καλαμπάκα και Τρίκαλα έφθασαν στο σημείο και με ειρηνικό τρόπο ζήτησαν από τους υλοτόμους να αποχωρήσουν δίδοντας τους χρονικό περιθώριο μιας ώρας προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Μάλιστα οι Ελαφιώτες κάλεσαν όλους τους αρμοδίους να πάρουν επιτέλους υπεύθυνα θέση και να δώσουν λύση στο ζήτημα το οποίο δεν είναι πρόβλημα του χωριού αλλά ολόκληρης της περιοχής καθότι το δάσος αποτελεί μια όαση για όλους και ξεκαθάρισαν ότι δεν το διεκδικούν για τον εαυτό τους αλλά επιδιώκουν με τον αγώνα τους να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του καθότι θεωρούν πως ανήκει στο κράτος και κατ΄ επέκταση στο Δήμο Καλαμπάκας.

Σημειώνεται ότι επί τόπου έσπευσε και πάλι η Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Φροσυνάκη προς συμπαράσταση των Ελαφιωτών καθότι ο Δήμος στηρίζει τον αγώνα τους καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής καλώντας όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και λογική αντιμετωπίζοντας την όλη κατάσταση με λογική και σύνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.