Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα τροπή στην υπόθεση κατασκοπείας και παρακολούθησης του Κώστα Καραμανλή



Έρχεται δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με το σχέδιο «Πυθία» κατά του Κώστα Καραμανλή, όπως τόνισε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.        

Υπενθυμίζεται ότι, το «σχέδιο Πυθία» αφορούσε την παρακολούθηση του τότε πρωθυπουργού από ομάδα 20 ατόμων, κατά την οποία τον Απρίλιο του 2008 υπήρξε «εμπλοκή» διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ ομάδας της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB και της ομάδας παρακολούθησης.



Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν χάρτες παρακολούθησης, εκρηκτικά, όπλα, κιάλια, υλικά καμουφλάζ, συστήματα παρακολούθησης συχνοτήτων της ΕΛΑΣ, τηλεχειριστήρια μέχρι και… ξηρά τροφή.  

Κατά την εκτέλεση του ίδιου  σχεδίου, τον Ιούνιο  του 2008, φέρεται να υπήρξε στον Χολαργό συνάντηση 7 ανδρών και 2 γυναικών,  με  2 αγνώστους, κατά την οποία εντοπίσθηκαν 3 οχήματα, αλλά και συνομιλίες με κινητά στα ελληνικά.

Για το σχέδιο «Πυθία» παραπέμπεται σε δίκη ο William Basil, ελληνοαμερικανός πράκτορας  της CIA, o  οποίος θεωρείται διοργανωτής και του σκανδάλου των υποκλοπών κατά της κυβέρνησης Καραμανλή. 

Στην ίδια δίκη παραπέμπεται και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, όπως επίσης στελέχη της ΕΥΠ για υποκλοπή εγγράφων μείζονος εθνικής ασφάλειας.

Ο ίδιος ο κ. Καρχιμάκης μιλά  για «άστοχη μεθόδευση»  που τον εμπλέκει στην υπόθεση Πυθία. 

Το πόρισμα της δικαστικής έρευνας «δείχνει» CIA, λόγω των πιέσεων  που ασκήθηκαν λόγω των αγωγών Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream,σύμφωνα με τα έγγραφα  που διέρρευσαν στα Wikileaks αλλά και με βάση κατάθεση μάρτυρα που συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ το 2012.

Σύμφωνα με το πόρισμα,  οι δράστες του σχεδίου Πυθία είχαν σαν στόχο την διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.