Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ-Δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας


Σήμερα Τρίτη 5/9/2017 με πρωτοβουλία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  εργαζομένων και συμμετοχή συμβασιούχων του δήμου Καλαμπάκας.
Αποφασιστικά, μαζικά, οργανωμένα απαντάμε στο ψέμα και την κοροϊδία. Απορρίπτουμε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Παλεύουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. προετοιμάζουμε την κλιμάκωση της πάλης.
Δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας.
Η κυβέρνηση με την κατάθεση στη Βουλή του νέου νόμου για τα Εργασιακά και τις μειώσεις των συντάξεων συνεχίζει την επίθεση επιβεβαιώνοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνοδεύει την αντεργατική πολιτική με μια τεράστια προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων με σκοπό να παρουσιάσει τη βαρβαρότητα που υλοποιεί ως κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι πραγματικά.
Το παραμύθι της ″δίκαιης ανάπτυξης″, της επιστροφής στην ″κανονικότητα″, της ″βελτίωσης" της ζωής των εργαζομένων έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και τελικά να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια φρούδα προσμονή για απαλλαγή από τα προβλήματα και βελτίωση της ζωής τους που όμως κάτω από την προοπτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν πρόκειται να υπάρξει.
Οι νόμοι που ψηφίστηκαν, όσοι ψηφίζονται σήμερα, προετοιμάζουν τους αυριανούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση είναι σε άμεση σύνδεση με την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ανάπτυξη που προαναγγέλλει η κυβέρνηση είναι μια ανάπτυξη που προϋποθέτει το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προϋποθέτει ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς, ακόμη πιο φθηνή ασφάλιση, μικρότερες συντάξεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που θα υπηρετούν τα ″θέλω″ των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις συνθήκες της κερδοφορίας τους. 
Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς φανερώνει ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις.
Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ θα μας ξαναπαρουσιάσει τη "δίκαιη ανάπτυξή" τους, τα ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, δηλαδή, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που γίνονται με το τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.
"Δίκαιη ανάπτυξη" για τα αφεντικά, την ίδια ώρα που χιλιάδες εργάτες απολύονται, μένουν απλήρωτοι -βλέπε και συμβασιούχους δήμων- που εκατοντάδες είναι νεκροί ή σακατεμένοι στα εργατικά "ατυχήματά" τους.
Ετοιμάζουμε την αγωνιστική μας απάντηση.
Έχουμε πλέον τεράστια πείρα για να διακρίνουμε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" από όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη και είναι βέβαιο πως για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Θα μας βρουν ξανά μπροστά τους! Θα ακούσουν ξανά τη φωνή μας!
Με δυνάμωμα της οργάνωσης και των αγώνων μπορούμε να ανταποκριθούμε στα αντεργατικά σχέδια που έχουν η κυβέρνηση - το κεφάλαιο - ΕΕ και ΔΝΤ για να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας.
Τα ομολογημένα σχέδιά τους είναι μια αδιάψευστη απόδειξη ότι η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει.
Μόνο μια επιλογή έχουμε. Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες.
Το σύνολο των λαϊκών οικογενειών έρχεται αντιμέτωπο με νέα επίθεση, με νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα ακολουθήσουν, αλλά και με αυξήσεις στη ΔΕΗ, το νέο ΕΝΦΙΑ κλπ.
Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο και πρόκειται για ξετσίπωτο ψέμα πως δεν θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται.
Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.
            Η Επιτροπή Αγώνα στην Περιοχή της Καλαμπάκας μαζί με εργαζομένους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και τους φτωχούς αγρότες της περιοχής Καλαμπάκας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται, για να οργανωθούν νέες μορφές αγώνα, νέες κινητοποιήσεις.
Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλ. Αριστοτέλους,  Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση  με Λεωφορεία από Τρίκαλα: Σάββατο 9 Σεπτέμβρη ώρα: 2.00 μ.μ.
 από Πλατεία  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Οδός: Βασιλείου Τσιτσάνη»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.