Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκε ο άγιος Φωκάς στον Κλεινοβό


Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος  ο Άγιος Ιερομάρτυς Φωκάς  εκ Σινώπης του Πόντου στον  Κλεινοβό Καλαμπάκας.
Παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων το απόγευμα της Πέμπτης  τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς του Εικόνος, παρουσία τιμητικού Αγήματος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων, πέριξ του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής με τις αρχές και τους πιστούς να ακολουθούν με ευλάβεια.

Το πρωί του Σαββάτου ημέρα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εφημερίου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Σαμαρά Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής  ενώ πριν την απόλυση ιερέας και πιστοί μετέβησαν στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας όπου τελέστηκε η αρτοκλασία και η ευλόγηση του αγιογραφημένου και στολισμένου κολλύβου του Αγίου Φωκά το οποίο ετοιμάστηκε με πολύ μεράκι και αγάπη από τους πσιτούς της περιοχής.

Σημειώνεται τέλος ότι τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Έργων Καλαμπάκας κ. Φροσυνάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κολίτσας, ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής κ. Βλαχογιάννης και πλήθος πιστών.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.