Τελευταίες Ειδήσεις

Συνελήφθησαν αστυνομικοί να κλέβουν σε Πάτρα και Αίγιο



Το περιστατικό πέρασε «στα ψιλά» όμως συζητιέται έντονα τόσο στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, όσο και σε άλλη –εκτός Πατρών- υπηρεσία της Αστυνομίας. Τα δύο συμβάντα είχαν διαφορά ημερών, και παραμένει άγνωστο αν και οι δύο αστυνομικοί ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά, ή έχουν την συνήθεια να είναι… κλεπτομανείς! Ναι καλά διαβάσατε! Και οι δύο «πιάστηκαν στα πράσα» προ ημερών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε Πάτρα και Αίγιο, να αφαιρούν προϊόντα ευτελούς αξίας όπως κονσέρβες. Ο πρώτος από την Πάτρα είχε μπει σε πολυκατάστημα επί της παραλιακής οδού (Ακτή Δυμαίων) εντοπίστηκε, επιβεβαιώθηκε από τις κάμερες η ενέργειά του και παραδόθηκε… στην υπηρεσία του!
Ο άλλος, έδρασε σε σούπερ μάρκετ στο Αίγιο. Στην κυριολεξία έγινε… ρεζίλι… για κάποιες κονσέρβες!

Στα δύο σημεία κλήθηκαν αστυνομικοί για τα περαιτέρω. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης, ωστόσο στην Πάτρα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό την εποχή που ήταν Αστυνομικός Διευθυντής ο μετέπειτα αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μπουλούκος. Και πάλι δράστης ήταν χαμηλόβαθμος ένστολος.

Και για τα δύο παραπάνω περιστατικά δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση από την Αστυνομία. Αλλά και μόνο οι συλλήψεις των δύο ένστολων αρκούσαν… ώστε να γίνει «της κακομοίρας» τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αίγιο. Είναι βέβαιο πάντως πως θα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση γιατί δεν γνωρίζουμε αν η Διεύθυνση του πολυκαταστήματος της Πάτρας και η αντίστοιχη του super market στο Αίγιο, υπέβαλαν μηνύσεις κατά των αστυνομικών για τις μικροκλοπές.

Τι είναι η κλεπτομανία

Μια διαταραχή του ελέγχου των παρορμήσεων που προκαλεί έντονη δυσκολία στο πάσχον άτομο να αντισταθεί στην πηγαία παρόρμησή του να κλέψει αντικείμενα, παρότι στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζεται, συνήθως μάλιστα του είναι άχρηστα και περιττά. Το άτομο με κλεπτομανία είναι σαν να υπακούει σε μια άρρητη διαταγή που του λέει «Πάρε». «Πάρε ό,τι μπορείς κρυφά», «Γέμισε το κενό γρήγορα». Στην ανάγκη του αυτή είναι σαν να στηρίζεται όλη του η ύπαρξη. Πριν κλέψει νιώθει αυξημένη ένταση, ενώ κατά τη διάρκεια της πράξης η ένταση γίνεται ικανοποίηση, ευχαρίστηση, ευφορία και ανακούφιση, όχι τόσο από το αντικείμενο που κατακτά όσο από την ίδια την τελετουργία της πράξης. Ίσως η στιγμιαία πληρότητα στην πορεία μεταμορφώνεται σε δυσβάσταχτες τύψεις, θλίψη και φόβο. Το μακροπρόθεσμο ψυχικό κενό και οι ενοχές καραδοκούν. Η παρόρμηση του ατόμου να κλέβει ενίοτε μάχεται με τις ηθικές του αξίες γιατί το άτομο αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει δεν είναι ηθικά θεμιτό κάτι που του προκαλεί έντονη εσωτερική σύγκρουση και θυμό. Όμως η κλεπτομανιακή παρόρμηση είναι πιο ισχυρή από τη δυνατότητα αυτοελέγχου του ατόμου καθώς  και από την ικανότητα του να σκέφτεται και να πράττει λογικά.

Η κλεπτομανία είναι σπάνια και παρουσιάζεται στο 5% των ατόμων που συλλαμβάνονται για μικροκλοπές και συχνότερα στις γυναίκες.

dete

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.