Τελευταίες Ειδήσεις

Όλοι στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι προετοιμάζουν κινητοποιήσεις στις 29 Σεπτέμβρη στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για Μόνιμους και Μαζικούς διορισμούς, για την εξίσωση των δικαιωμάτων Μόνιμων και Αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου.

Την ίδια στιγμή με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την έγκριση ολιγομελών   
Τμημάτων στα ΕΠΑΛ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάλλει νέο “τσεκούρι” στα λεγόμενα ολιγομελή
τμήματα των ΕΠΑΛ. Οι καταργήσεις  5 Τμημάτων σε ΕΠΑΛ του νομού μας  αποδεικνύουν με τον πιο τρανό τρόπο τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής πολιτικής των συγχωνεύσεων, των απολύσεων, της φοροεπιδρομής και των περικοπών σε όλα τα επίπεδα της ζωής των εργαζομένων.


Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Από τη μια αναγκάζουν τα παιδιά να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, μετά από δύο ή τρεις χρονιές στο σχολείο τους, προκειμένου να τελειώσουν την ειδικότητά τους, να μετακινηθούν  δηλαδή σε μεγάλες αποστάσεις διανύοντας πολλά χιλιόμετρα ή ακόμα χειρότερα σε πολλές περιπτώσεις να αλλάξουν τομέα. Από την άλλη δρομολογούν τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων (μη πρόσληψη το  ονομάζει η κυβέρνηση), εξαφανίζοντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και  τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων με τη δημιουργία πλαστών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις Συνεχίζουν πιο επιθετικά στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως με τις 2.000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου, τις 2.000 διαθεσιμότητες επί ΝΔ – Αρβανιτόπουλου!!!

Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ στις 26/9  καταθέσαμε πρόταση για συμμετοχή του Σωματείου στην κινητοποίηση στις 29/9 που έχουν εξαγγείλει αρκετοί Σύλλογοι και ΕΛΜΕ στις κατά τόπους διευθύνσεις.
Τονίσαμε ότι τα ζητήματα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας δεν αφορούν μόνο τους συμβασιούχους αναπληρωτές ή τους άνεργους αλλά όλους τους εκπαιδευτικούς και θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας.
Απαιτήσαμε να μην καταργηθεί κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ, να μη μείνει κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη στελέχωση με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και κάλυψη όλων των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.

Την κινητοποίηση αυτή στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ, όπως άλλωστε και στην ΟΛΜΕ, την πολέμησαν όλες οι άλλες παρατάξεις.  ΔΑΚΕ και Πρωτοβουλία είναι απέναντι στο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, το πολεμούν με κάθε τρόπο. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ η Πρωτοβουλία μίλησε για κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και  όχι απόφασης συνέλευσης (!!!) και την καταψήφισε.  Η ΔΑΚΕ, που έχει αναγάγει το ζήτημα της μη απόσπασης εκλεγμένων στο Δ.Σ. ως μείζον ζήτημα του κλάδου, δεν αιτιολόγησε το λευκό της ψήφου δύο εκ των τριών μελών της.  Ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Κίνησης απουσίαζε.
Για μια φορά ακόμη η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ (ΔΑΚΕ και Πρωτοβουλία) επί της ουσίας  βάζει πλάτη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κάνει τα πάντα για να μην κουνιέται φύλλο στον κλάδο, υπονομεύει το αίτημα και τους αγώνες για μαζικούς διορισμούς . Η κυβερνητική παράταξη μάλιστα τολμά να κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ , επειδή παίρνει πρωτοβουλίες  και πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης.
Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη στάση τους αυτή.

Όλοι  στην κινητοποίηση  στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
την Παρασκευή 29/9 στις 2:00 μ.μ.
ενάντια στην αδιοριστία,
την κάλυψη των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση με μόνιμη και σταθερή δουλειά,
ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.