Τελευταίες Ειδήσεις

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ελαφιωτών-ΣΥΡΙΖΑ-Στον Εισαγγελέα κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι


Τεταμένα είναι τα πνεύματα μετά και την νέα απόπειρα υλοτόμησης του διακατεχόμενου δάσους το πρωί της Τρίτης στο Ελάφι και την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με συνέπεια να υπάρξει και εκ νέου κινητοποίηση των κατοίκων.
Έτσι νωρίς το πρωί σήμαναν και πάλι οι καμπάνες του χωριού που καλούσαν τους κατοίκους σε κινητοποίηση καθώς ομάδα υλοτόμων μετέβη στο δάσος με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Σε ελάχιστο χρόνο οι Ελαφιώτες μετέβησαν στο σημείο και ζήτησαν την αποχώρηση του εργολάβου και των υλοτόμων καθώς συμφωνήθηκε όπως είπαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου να μην γίνει καμία μονομερής ενέργεια  μέχρι την επίσκεψή τους στο χωριό και την τοποθέτησή τους ενώπιον της λαϊκής συνέλευσης.
Μετά από αρκετή ώρα οι υλοτόμοι αποχώρησαν ενώ οι Ελαφιώτες που είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση εξέδωσαν ανακοίνωση ανεβάζοντας τους τόνους και ζήτησαν από τους βουλευτές να ορθώσουν ανάστημα.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν με δική τους κάνοντας λόγο ότι κατανοούν το πρόβλημα και ήδη ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους αλλά τους κάλεσαν να ανακαλέσουν την άκρως υποτιμητικής συμπεριφορά προς το πρόσωπό τους.
Στο μεταξύ όλοι οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν όπως πληροφορούμαστε το μεσημέρι να εμφανιστούν στον `Εισαγγελέα Τρικάλων ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας όπου έγιναν συστάσεις προς αποφυγήν δυσάρεστων εξελίξεων και των συνεπειών του νόμου.
Κατόπιν αυτών οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ελαφιώτες θα προχωρήσουν σε πραγματοποίηση νέας συνέλευσης προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και να λάβουν σχετικές αποφάσεις.
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις Ελαφιωτών και βουλευτών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύονται παρακάτω και έχουν ως εξής:
«  Κύριε Παπαδόπουλε, κυρία Δριτσέλη, κύριε Σιμορέλη.
   Το περασμένο Σάββατο συμφωνήσαμε-η Επιτροπή Αγώνα Ελαφίου και σεις- να επισκεφθείτε σε 2-3 βδομάδες το χωριό μας και ως τότε να μη γίνει καμιά απόπειρα υλοτόμησης του δάσους-εκδώσατε και σχετική ανακοίνωση.
   Παραταύτα τη Δευτέρα, ολιγομελή ομάδα μισθοφόρων "υλοτόμων" με τη συνδρομή δεκάδων περιπολικών και πολλαπλάσιων αστυνομικών-κυρίως δυνάμεις της ΟΠΚΕ από τα Τρίκαλα εκστράτευσαν στο δάσος Ελαφίου, όπου συνάντησαν την ομόθυμη, σθεναρή αντίσταση των κατοίκων.
   Κύριοι κυβερνητικοί Βουλευτές
σας περιμένουμε τις επόμενες μέρες στο χωριό μας, στο δημόσιο δάσος μας.
   Έως τότε, προσδοκάμε-πολλοί από μας και ως υποστηρικτές σας- ότι θα ορθώσετε επιτέλους το ανάστημα σας και θα πάψτε να συμπεριφέρεστε ως ανδρείκελα του γραμματέα-τσιφλικά.


                                                                                    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΛΑΦΙΟΥ
                                                                                           4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017»


Το Ελάφι δεν ενδείκνυται για πολιτική κερδοσκοπία
Σχετικά με την ανακοίνωση που φέρεται να εξέδωσαν οι κάτοικοι του Ελαφίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν τα εξής:
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κατανοήσαμε και σεβαστήκαμε την αγωνία των κατοίκων του χωριού σχετικά με το ζήτημα στο δάσος του Ελαφίου.

Γι΄ αυτό και άμεσα ανταποκριθήκαμε και εξαντλήσαμε όλα τα θεμιτά μέσα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθούν οι διαμάχες. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η επικείμενη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να συζητήσουμε και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να δοθεί λύση σ΄ αυτό το χρονίζον πρόβλημα.
Υπενθυμίζουμε σ΄ αυτό το σημείο, ότι καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν επέδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την επίλυση σχετικών προβλημάτων που άπτονται με το σοβαρό θέμα της ιδιοκτησίας διακατεχόμενων δασών, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ένα φαινόμενο δεκαετιών.
Ακριβώς, λοιπόν, επειδή αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα του ζητήματος, θεωρούμε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφεύγονται προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που, αν μη τι άλλο, δεν εκφράζουν και δεν ανταποκρίνονται στον αγώνα και τη διάθεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων εκεί.
Όποιος νομίζει ότι, με τη συνδρομή μερίδας τοπικών ΜΜΕ, μπορεί από ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, πλανάται πλάνην οικτράν.
Οι βουλευτές δεν πρόκειται να τους  ακολουθήσουμε στο δρόμο που έχουν επιλέξει. Θα συνεχίσουμε αμερόληπτα τις προσπάθειες για οριστική λύση και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ωστόσο, κρίνουμε σκόπιμο να ανακληθεί η άκρως υποτιμητική αναφορά στο πρόσωπό μας ως ανδρείκελα, διαφορετικά θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες, και καθόλου δεν νοιάζονται για το καλό του χωριού.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.