Τελευταίες Ειδήσεις

Στους 8 του Eurobasket η Ελλάδα


Ξανά προς τη δόξα τραβά η εθνική ομάδα μπάσκετ. Με ηρωϊκή εμφάνιση διέλυσε με 77-64 την Λιθουανία και πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Eurobasket.
Με τον Κώστα Σλούκα να κάνει άλλο ένα «μυθικό» ματς (21 πόντους με 5/7 τρίποντα) και τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση στη διοργάνωση (11 πόντους), η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους προημιτελικούς του τουρνουά, όπου περιμένει αύριο να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην Κροατία και στην Ρωσία (13/09).
Στον δεύτερο κατά σειρά «τελικό» που έδωσε η Ελλάδα απέδειξε ότι το κακό ξεκίνημα που είχε στους ομίλους της διοργάνωσης ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Αυτοί που μιλούσαν για «ξεγραμμένη» και «τελειωμένη» ομάδα διαψεύστηκαν παταγωδώς, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» με μία μία επιβλητική εμφάνιση έδειξε ότι μπορεί να ονειρεύεται για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Η Λιθουανία των τεσσάρων νικών στα πέντε πρώτα ματς δεν κατάφερε, παρά μόνο για τρία-τέσσερα λεπτά στα μέσα της τελευταίας περιόδου, να ανησυχήσει την εθνική ομάδα. Τα μεγάλα αστέρα της «Λιέτουβα», Κουζμίνσκας και Βαλαντσιούνας, μπορεί να τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν έκαναν ζημιά στην ελληνική άμυνα που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν οργανωμένη και αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους αντιπάλους της να βρουν τα εύκολα καλάθια.
Με τον Καλάθη να οργανώνει, αλλά και να εκτελεί (14 πόντους), τον Πρίντεζη να κάνει μεγάλο ματς στο ξεκίνημα (11 πόντους) και στη συνέχεια τους Σλούκα και Μπουρούση να πετυχαίνουν μεγάλα καλάθια, το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα πήρε από την αρχή σημαντική διαφορά, η οποία στο δεύτερο μέρος έφτασε ακόμη και τους 17 πόντους.
Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν ένα κακό τρίλεπτο στην τελευταία περίοδο και μείωσαν σε 59-63, ωστόσο, το τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο «σκότωσε» την ομάδα του Αντομάιτις κι έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.