Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκίνησε η 3η Γιορτή Μανιταριού-Από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών




Η 3η Γιορτή Μανιταριού είναι γεγονός και ξεκίνησε την Παρασκευή στην Καλαμπάκα με διοργανωτή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καλαμπάκας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η φετινή γιορτή έχει να προσφέρει μια πλούσια σειρά, τόσο εκπαιδευτικών, όσο και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων καθώς την στηρίζουν αρκετοί χορηγοί σημάδι ότι έχει αγκαλιαστεί από όλους.
Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε  πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους, κλόουν και ζωγραφική προσώπου καθώς επίσης και θέατρο σκιών. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία της Ορχήστρας του Μουσείου «Βασίλης Τσιτσάνης» και χορευτικά δρώμενα από τις σχολές «Χορός και Έκφραση» και Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων.

Η προσέλευση ήταν αρκετά ικανοποιητική με άπειρες διελεύσεις από την πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις ενώ υπάρχει και έκθεση με προϊόντα μανιταριών που οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν όπως και κάποια αναμνηστικά.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο και η ημέρα ξεκινά με αναζήτηση μανιταριών και κυνήγι τρούφας, και περιλαμβάνει επίσης σεμινάριο μανιταρογνωσίας. Το μεσημέρι είναι αφιερωμένο στα παιδιά, ενώ στις 19.00 ξεκινάνε τα μανιταρομαγειρέματα, και λίγο αργότερα η ατμόσφαιρα αποκτά ξανά «μαγικές» πινελιές για τους μικρούς φίλους! Οι The Teasers και οι Manitarock θα μας κρατήσουν συντροφιά με τα τραγούδια τους, έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την Κυριακή  συνεχίζεται το αφιέρωμα στα παιδιά με δράσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και ζωγραφικής προσώπου. Στις 10.30 το Κρητικό συγκρότημα «Τα Βγοτζάκια» θα παίξουν τραγούδια της Κρήτης και λίγο αργότερα ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς.
Σημειώνεται ότι ατά τη διάρκεια της Γιορτής στην αίθουσα «Ασπροπάρης», του Μουσείου θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.