Τελευταίες Ειδήσεις

Η Νεφέλη φεύγει στο εξωτερικό χάρη σε εσάς - Συγκεντρώθηκε όλο το πόσο χρημάτων για τη θεραπεία της 10χρονης





Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ανταποκρίθηκε στο αίτημα των γονιών ενός 10χρονου κοριτσιού που δίνει μάχη για τη ζωή του και απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου η μικρή Νεφέλη να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για θεραπεία...


Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία.

«Σύμφωνα με το θεραπευτικό πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των θεραπόντων ιατρών έχει προγραμματιστεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο Rizzoli Ortodedico Istituto, στην Μπολόνια της Ιταλίας.»

«Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση της κόρης μου να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο κέντρο ,το οποίο κατά τους θεράποντες ιατρούς, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της.

Η μητέρα της μικρής Νεφέλης μιλάει για το πρόβλημα και πως εμφανίστηκε
Μιλά αποκλειστικά για τη διάγνωση, τις απορίες της μικρής και την... αρνητική απάντηση του ΕΟΠΥΥ στο να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας στο εξωτερικό, καθώς και την προσπάθεια που κάνουν για να συγκεντρώσουν τα χρήματα

Το χειρουργείο της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη μητέρα της, έχει προγραμματιστεί τέλος Σεπτέμβρη και η αγωνία της να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται, είναι μεγάλη.


Ο Ιατρικος Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ανταποκρίθηκε στο αίτημα των γονιών της Νεφέλης που δίνει μάχη για τη ζωή του και απευθύνει έκκληση μαζί με τους γονείς για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για τη μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό.

Η κ. Βενετία Κρόμπα μιλά στο protothema.gr και εξηγεί το λόγο που ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αιτημά της για τη μετάβαση του παιδιού της στο εξωτερικό αλλά και τις απαντήσεις που καλείται να δώσει στη κόρη της όταν τη ρωτάει για την κατάσταση της υγείας της.

«Αρχικά ένα πρωινό όταν ξύπνησε, ένας έντονος πόνος εμφανίστηκε στο δεξί πόδι της και συγκεκριμένα στην κνήμη της. Πήγαμε στον ορθοπεδικό, μας είπε να κάνουμε ακτινογραφία, μαγνητική και μετά βιοψία. Εν αναμονή της βιοψίας οι γιατροί της έδωσαν αντιβίωση γιατί πίστευαν ότι μπορεί να έχει οστεομυελίτιδα.Τελικά αφού πέρασαν οι μέρες και βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας, το παιδί είχε καρκίνο .Ξεκινήσαμε άμεσα τις θεραπείες και παράλληλα οι γιατροί είδαν ότι αυτό δεν είχε κάνει μετάσταση σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός της. Στη συνέχεια οι γιατροί, μου εξήγησαν ότι στη μέση των θεραπειών θα πρέπει να γίνει ένα χειρουργείο για να αφαιρεθεί ο όγκος» λέει στο protothema.gr η μητέρα της μικρής Νεφέλης, Βενετία Κρόμπα.

«Όπως ενημερώθηκα από τους γιατρούς, τέτοιου είδους περιπτώσεις σαν αυτή της κόρης μου, σπανίζουν παγκοσμίως. Και μάλιστα στην Ελλάδα δεν υπάρχει η εμπειρία από τους γιατρούς για να αντιμετωπιστεί μια τέτοια κατάσταση και μιλάμε για ένα παιδάκι μόλις 10 ετών. Το χειρουργείο μπορεί να γίνει και εδώ στα νοσοκομεία της Ελλάδας αλλά η αφαίρεση του όγκου απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και συγκεκριμένα στο οστό ενός 10χρονου παιδιού απαιτείται μεγαλύτερη εμπειρία από αυτή που έχουν εδώ οι γιατροί. Γι' αυτό και οι γιατροί στη γνωμάτευσή τους κρίνουν ότι είναι αναγκαία η μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό. Έτσι, λοιπόν, εγώ πίστευα ότι θα είχα την έγκριση του ΕΟΠΥΥ και θα μπορούσα να πάω στο εξωτερικό αλλά η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική, δυστυχώς. Δηλαδή, για να στείλει ο ΕΟΠΥΥ ένα περιστατικό στο εξωτερικό, θα πρέπει να μην αντιμετωπίζεται καθόλου στην Ελλάδα. Οι γιατροί με έχουν ενημερώσει γι' αυτό, ότι αυτές οι παθήσεις είναι σπάνιες και δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τον ΕΟΠΥΥ» εξηγεί η κυρία Βενετία Κρόμπα.

«Το παιδί με ρωτάει πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα "Τι είναι αυτό που έχω στο πόδι μου, μαμά; Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;" και δεν είναι πολύ μικρό για να μην καταλαβαίνει τίποτα, αλλά ούτε και πολύ μεγάλο για να της πω ότι έχει καρκίνο και ότι απειλείται η ζωή της. Ξέρει πράγματα για την πάθησή της, τι έχει συμβεί στο οστό του ποδιού της, πώς βοηθούν οι θεραπείες που κάνει, αλλά δεν μπορούμε να της πούμε ότι όλα αυτά τα προκαλεί ο καρκίνος. Γι' αυτό λοιπόν, στις 28 Σεπτεμβρίου, πρέπει να γίνει η εισαγωγή σε νοσοκομείο της Ιταλίας και το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί 1 με 2 Οκτωβρίου. Αυτό παλεύω να καταφέρω και ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου να γίνει το χειρουργείο στην Ιταλία» λέει η μητέρα της 10χρονης Νεφέλης.

Ο ΙΣΑ ευχαριστεί θερμά για την πρωτοφανή ανταπόκριση των πολιτών στην έκκληση για βοήθεια της Νεφέλης:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του να βοηθήσουν τη μικρή Νεφέλη.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο έρανος σταματάει καθώς μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε όλο  το απαιτούμενο ποσό, για τη νοσηλεία του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Η  ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

"Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο πρόσφεραν από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν ένα παιδί που δίνει μάχη για τη ζωή του. Αυτό αποδεικνύει ότι  ο ελληνικός λαός όσο και εάν έχει δοκιμαστεί από την οικονομική κρίση συνεχίζει να  έχει ανθρωπιά και να δείχνει αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτό φαίνεται και στις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στις οποίες συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες. Η άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών μας από όλον τον κόσμο δείχνει επίσης την εμπιστοσύνη που έχουν στον ΙΣΑ, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη Νεφέλη. » 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.