Τελευταίες Ειδήσεις

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα



Μυστική επιχείρηση για την αντιμετώπιση πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε αρχαιολογικούς χώρους διεξάγει η Ελληνική αστυνομία σε αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους. 
ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ STAR ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Ώρα 12 το πρωί του Σαββάτου στον πεζόδρομο μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου. Δυο αυτοκίνητα της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα. Ξαφνικά σήμανε συναγερμός. Δυο άντρες της ΟΠΚΕ  σταμάτησαν έναν αλλοδαπό, ο οποίος κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Έγινε έλεγχος... Ο αλλοδαπός που δεν είχε ούτε ταυτότητα, ούτε κάποιο άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί που μένει ή πως έφτασε στην Ελλάδα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.
Αυτό ήταν ένα μέρος της μυστικής επιχείρησης που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες μετά τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ισπανία.
Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που περιπολούν συνεχώς στους αρχαιολογικούς χώρους είναι συγκεκριμένες:

Να ελέγχουν άτομα που κινούνται στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να συνδυάζουν τα έξης:
1.ΦΟΡΟΥΝ ΜΠΟΥΦΑΝ  ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
2. ΦΕΡΟΥΝ ΣΑΚΒΟΥΑΓΙΑΖ
2. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕΛΑΜΨΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
4. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΜΕ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ
5. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ
Ο φόβος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μήπως μεταφέρουν κάτω από το μπουφάν ή μέσα στο σακβουαγιάζ εκρηκτικές ύλες.
Το Σάββατο κάτω από την Ακρόπολη τα μέτρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς ανάμεσα στους τουρίστες έκαναν περιήγηση και ναύτες ξένης δύναμης συνοδευόμενοι από αξιωματικούς τους.
Ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας υπήρχαν και στο μουσείο της Ακρόπολης. Οι ουρές των τουριστών ήταν  τεράστιες. Κάμερες ασφαλείας, αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά ερευνούσαν  εξονυχιστικά τον εξωτερικό χώρο. Μέσα στο μουσείο η κάμερα κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τα υπερσύχρονα μηχανήματα «X RAY»  που ακτινογραφούσαν τις αποσκευές. Οι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι δεν ξεκολλούσαν το βλέμμα τους από το μηχάνημα και σε περίπτωση που έβλεπαν κάτι ύποπτο στο εσωτερικό των αποσκευών, ειδοποιούσαν με ενδοσυνεννόηση τους άνδρες ασφαλείας.
Όλη την ημέρα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ερμού και σε όλους τους τουριστικούς δρόμους γίνονταν έλεγχοι, όπως και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.