Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην Κοίμηση της Θεοτόκου Καλαμπάκας


Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων.
Το απόγευμα της Δευτέρας  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων και Τοποτηρητού της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων παρουσία Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος, μοναχών και κληρικών και πλήθους πιστών έγινε η υποδοχή της παλαιάς  Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία εδώ και χρόνια ως γνωστόν φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βααρλάμ με χαρμόσυνο χτύπημα της καμπάνας και ιδιαίτερη ευλάβεια.
Στη συνέχεια σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων εψάλλει ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκκλασίας  με τον κ. Μάξιμο να απευθύνεται προς τους πιστούς ευχόμενος χρόνια πολλά με την χάρη της Παναγιάς να πορευόμαστε στη ζωή μας καθότι η αγκαλιά της είναι αρκετή και ζεστή για όλους.

Ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στο προαύλιο του Ιερού Ναού όπου ψάλθηκαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου κι τελέστηκε η αρτοκλασία.
Στον πανηγυρικό της ημέρας έγινε αναφορά στη Μεγαλόχαρη που αποτελεί το απάνεμο λιμάνι των πιστών ανά τον κόσμο καλώντας όλους να έχουν πίστη και αισιοδοξία στη ζωή τους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, ανήμερα του 15Αύγουστου καθώς το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα διαβάστηκε ο μικρός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας,  στη συνέχεια ο μεθεόρτιος Εσπερινός και κατόπιν μια μικρή δέηση και αμέσως μετά η ιερά εικόνα επέστρεψε στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.