Τελευταίες Ειδήσεις

Οι πολιτικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα



Την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου πραγματοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις  του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα. 
 Τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τιμά φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς"», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. 
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. παρ' όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, Υγεία, Παιδεία, με στέγη - ρεύμα - νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά.
Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!
Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή για τις μελλοντικές μάχες μέχρι την τελική νίκη!
Με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δίνουμε δυναμική απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθειά της να εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό , στην προσπάθειά να αθωώσει , εν τέλει, το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού. Δίνουμε απάντηση στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό των ελληνικών αστικών κομμάτων , που ξεθάβουν σάπιες και αποτυχημένες θεωρίες για να συκοφαντίσουν το κομμουνιστικό κίνημα , την προσφορά που είχε στην ταξική-κοινωνική απελευθέρωση , να συκοφαντίσουν την προσφορά του  σοσιαλισμού  που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν σημαντικές πολιτικές δραστηριότητες

Συγκεκριμένα:

► Στις 7:30μμ στο εργατικό στέκι του Φεστιβάλ θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με νέους  εργαζόμενους και άνεργους με θέμα:  «Παλεύοντας στην καθημερινότητα για το ανέφικτο ή για τις σύγχρονες ανάγκες μας;» Στη συζήτηση θα μιλήσει ο Γιάννης Σκόκας , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
▪Ταυτόχρονα στο εργατικό στέκι θα προβληθεί οπτικοακουστικό  αφιέρωμα με θέμα :  «οι κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό σε σχέση με το σήμερα»

            ► Στις 9:15μμ θα πραγματοποιηθεί η πολιτική ομιλία στην κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
► Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Παραγουανικού Κομμουνιστικού Κόμματος , η οποία αυτές τις μέρες βρίσκεται στη χώρα μας για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση διμερών σχέσεων με το ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νατζίμπ Αμάντο, ΓΓ της ΚΕ & Μίρτα Μαλντονάντο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Νατζίμπ Αμάντο θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στο Φεστιβάλ πριν την κεντρική πολιτική ομιλία.

         ►  Στο χώρο θα λειτουργεί σταθερή έκθεση με θέμα:  « Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό» με δυνατότητα ξενάγησης, καθώς και βιβλιοπωλείο με πλήθος εκδόσεων πολιτικού , ιδεολογικού  και ιστορικού περιεχομένου..

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

30/8/2017

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.