Τελευταίες Ειδήσεις

Τρομοκρατία στη Βαρκελώνη: Σύγχυση για τους νεκρούς. Έλληνες τραυματίες.



Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.
Συναγερμός στη Βαρκελώνη,  φορτηγάκι έπεσε πάνω σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο της πόλης στην Placa Catalunya, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα "La Vanguardia".
Σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Ράμπλας, βρίσκεται και ελληνική οικογένεια, χωρίς να αναφέρει πόσα μέλη έχουν τραυματιστεί.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τετραμελή οικογένεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία της μητέρας βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση, αλλά ευτυχώς τα δύο πιαδιά φέρουν ελαφρά τραύματα.
Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί, ωστόσο επικρατεί σύγχυση στοα διεθνή ΜΜΕ για τον αριθμό, καθώς εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαιώνει μόνο έναν νεκρό.Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν 32 τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 είναι σοβαρά.
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια". Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης, τον Ντρις Ουκαμπίρ. Ο άνδρας ήταν εκείνος που νοίκιασε το βαν.
Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, λίγες μόλις ώρες αφότου ένα βανάκι έπεσε πάνω στο πλήθος στον πολυσύχναστο, κεντρικό δρόμο Las Ramplas, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 80.

Η ανακοίνωση της ανάληψης ευθύνης έγινε μέσα από το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών του ISIS, το Amaq.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και εξετέλεσαν την επιχείρηση, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού» μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την καταλανική αστυνομία, ένας δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, ενώ έχουν γίνει και δύο συλλήψεις.

Αν και επισήμως δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι επίσημες αρχές έχουν φανεί εξαιρετικά φειδωλές, νεκρός, έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο οδηγός που επιτέθηκε με Ford Focus σε μπλόκο της αστυνομίας, επιχειρώντας να χτυπήσει τρεις αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι αντέδρασαν με πυροβολισμούς. Ο οδηγός βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα υποκύψει στα τραύματά του.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη του Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το λευκό βαν, που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη και ενός ακόμα οδηγού, ο οποίος χτύπησε σε μπλόκο έναν αστυνομικό με το αυτοκίνητό του

Η αστυνομία επιβεβαιώνει μία σύλληψη, δεν υπάρχει κανείς ταμπουρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη

Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε απόψε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελώνη ως "τρομοκρατική ενέργεια".

Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.

Η αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη".

Η εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.
«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.
Επιπλέον, το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα La Vanguardia.

Ελληνική οικογένεια ανάμεσα στους τραυματίες στη Βαρκελώνη
El Pais: Ο Ντρις Ουκαμπίρ φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε το βαν



Το πρακτορείο Reuters επικαλείται ραδιοφωνικό σταθμό που κάνει λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς, καθώς επίσης ότι βρέθηκε μέσα στο βαν μια ισπανική ταυτότητα με αραβικό όνομα.   Πολλοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθεια να φύγουν. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις πέντε η ώρα σε μία πολυσύχναστη πλατεία
Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε πεζούς. Πανικός και τραυματίες αιμόφυτροι στα πεζοδρόμια
Τρομοκρατικό χτύπημα χαρακτηρίζουντο περιστατικό οι αρχές.  Ένοπλοι  εισέβαλαν σε  τουρκικό εστιατόριο και πιθανόν κρατά ομήρους. Ακόμη δεν είναι διασταυρωμένο αν πρόκειται για τους δράστες του βαν.
Ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η αστυνομία επιβεβαίωσε το συμβάν και έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια".
«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.σχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του οχήματος διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται από τις αρχές, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην La Rambla, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί κοντά στην περιοχή του περιστατικού.
Ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν ε εστιατόριο στην Βαρκελώνη μετά το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος στην μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους αναφέρει το Reuters.
Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.